Update: Tether reageert op artikel van Bloomberg over bankfraude

Update 19:29: Tether reageert op het artikel van Bloomberg over onderzoek naar bankfraude. Volgens het bedrijf achter de grootste stablecoin was Bloomberg puur op sensatie uit met een artikel.

”Vandaag publiceerde Bloomberg een artikel op basis van niet nader genoemde bronnen en jarenlange beschuldigingen, overduidelijk ontworpen om clicks te genereren. Dit artikel volgt een patroon van het opnieuw verpakken van oude claims als ‘nieuws‘.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De voortdurende inspanningen om Tether in diskrediet te brengen, zullen onze vastberadenheid om leiders in de gemeenschap te blijven niet veranderen. Tether voert routinematig een open dialoog met wetshandhavingsinstanties, waaronder het Amerikaanse ministerie van Justitie, als onderdeel van ons streven naar samenwerking, transparantie en verantwoordingsplicht.

We zijn trots op onze rol als brancheleiders bij het bevorderen van samenwerking tussen de industrie en overheidsinstanties in de VS en de rest van de wereld. We blijven toegewijd aan onze klanten en de toonaangevende technologie en transparantie die hebben geleid tot onze groei.

Het is business as usual bij Tether en we blijven gefocust op hoe we het beste aan de behoeften van onze klanten kunnen voldoen.”


Originele bericht: Directeuren van Tether worden onderzocht door het Amerikaanse ministerie van Justitie. Naar verluidt gaat het om een onderzoek naar bankfraude. Dat meldt Bloomberg.

Even vooraf: er is nog geen zaak gestart. Resultaten van dit onderzoek zullen bepalen of er verdere stappen worden ondernomen. Eerder dit jaar schikte Tether (en Bitfinex) nog in een andere zaak in New York. De bedrijven betaalde $18,5 miljoen.

Tether

Tether is veruit de grootste en belangrijkste stablecoin in het ecosysteem van bitcoin. Het is onderdeel van veel van de populairste handelsparen op grote cryptobeurzen.

Momenteel is er ruim $61 miljard in omloop. Recentelijk deelde Tether (een deel) van hun boekhouding. De reacties hierop waren verdeeld. Een ding staat vast: er is geen 100% dekkingsgraad van alle dollars in pure cash. Het onderpand voor de miljarden Tethers bestaat uit tal van verschillende financiële producten.

Terug naar het onderzoek. Het ministerie van Justitie is volgens Bloomberg aan het onderzoek of de directeuren van Tether hebben gelogen tegen banken. Er is een duidelijk doel. Onderzoeken “of Tether voor banken verzweeg dat transacties gekoppeld waren aan crypto,”

Er wordt vooral gekeken naar de beginjaren van de organisatie.

Start

Tether startte in juli 2014 als RealCoin en werd later dat jaar nog omgedoopt tot Tether (USDT). Tether Ltd. is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de reserves van de munt.

In die tijd was het nog veel moeilijker voor een bedrijf in deze industrie om bankrelaties aan te gaan. Vanuit Amerika wordt er nu dus gegraven naar mogelijk foute stappen in de beginjaren van de organisatie.

Al jaren hangt er een rare sfeer om de munt. De grootste bedrijven en veel belangrijke spelers in de industrie maken gebruik van de synthetische dollars. Tegenstanders zijn een stuk minder enthousiast en zien het als een bom onder de huidige markt.

Een andere groep denkt dat Tether verantwoordelijk is voor veel grote stijgingen van bitcoin. Dat is echter nog nooit bewezen, maar blijft desalniettemin onderwerp van gesprek.

Lees meer over:
misdaadtether

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...