Goedemorgen Bitcoin: gijzelnemer eiste 200 miljoen aan crypto

Goedemorgen! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

27-jarige Amsterdammer eiste 200 miljoen aan cryptovaluta tijdens gijzeling in Apple Store

De man die gisteren urenlang mensen vast hield in de Apple Store in Amsterdam eiste 200 miljoen euro aan cryptovaluta als losgeld. Dat vertellen de burgemeester, officie van justitie en politie tijdens een persconferentie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Plotseling kwam er gisteren het nieuws naar buiten dat iemand zich had opgesloten in de Apple Store aan het Amsterdamse Leidseplein. Een 27-jarige Amsterdammer nam kort na half 6 ’s middags verschillende mensen gevangen.

Europese Unie richt aparte divisie op om witwassen met bitcoin te voorkomen

De Europese Unie wil een aparte divisie oprichten om witwassen met cryptovaluta tegen te gaan. Het plan is om een nieuwe anti-witwasorganisatie op te richten die toezicht gaat houden op cryptobedrijven.

Het gaat hier om een divisie die zich bezig gaat houden met het analyseren van de geldstromen op het netwerk van bitcoin. Ook andere netwerken zullen ongetwijfeld onder de loep worden genomen.

De EU neemt deze stap vanwege de toenemende bezorgdheid dat men digitale activa kan gebruiken om de huidige controles te omzeilen.

Amerikaanse geheime dienst lanceert ‘crypto bewustzijn hub’

Bitcoin lanceerde in 2009 als reactie op het traditionele financiële systeem. Een directe aanval op de banken en de manipulatie op het hoogste niveau. Jarenlang werd bitcoin dan ook gezien als een vijand voor overheden, als een uitdager van de zittende macht.

Het monopolie op de geldpers vormt een belangrijk deel van de macht van overheden. Waarom zou je dat als overheid zomaar weggeven en bitcoin omarmen? Dat lijkt een legitieme vraag, maar de realiteit is anders. Steeds meer overheden omarmen bitcoin en de volgende in het rijtje is de Amerikaanse geheime dienst.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...