Goedemorgen Bitcoin: ‘Grote aankopen staan on hold door energievraagstuk’

840 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Cathie Wood: ‘Grote bitcoin aankopen staan on hold door energievraagstuk’

Cathie Wood van Ark Invest wijst naar Elon Musk en de roep om bitcoin ‘groener’ te maken als reden voor de huidige prijsdip.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Elon Musk en de “ESG beweging” zijn volgens Wood verantwoordelijk voor de recente crash van bitcoin. Zo liet Wood weten tijdens haar presentatie bij Consensus 2021.

Bitcoin staat volgens haar onder druk omdat veel institutionele beleggers nu hun twijfels hebben bij de digitale munt vanwege de vermeende klimaatafdruk.

‘Bitcoin gaat de volgende financiële crisis veroorzaken’, waarschuwt directeur van goudbedrijf

De CEO van edelmetalenbedrijf Metalla Royalty & Streaming, Brett Heath, waarschuwt de media dat bitcoin de volgende financiële crisis zal veroorzaken. Metalla Royalty & Streaming is een in Canada gevestigd bedrijf dat is opgericht in 1983.

Het heeft een marktwaarde van ongeveer een half miljard dollar. Metalla biedt klanten de mogelijkheid om goud en zilver te kopen.

De CEO van Metalla heeft het niet zo op bitcoin, want hij roept tegenover Kitco News dat onze favoriete digitale munt weleens de volgende financiële crisis kan inluiden.

Whales kochten 77.000 Bitcoin op tijdens prijscrash, volgens Chainalysis

Het grote geld heeft flink geprofiteerd van de harde crash van vorige week, zo concludeert analysebedrijf Chainalysis. Ze traceren geldstromen op de transparante blockchain van Bitcoin, en beschrijven dat whales flink hebben bijgekocht.

Deze stelling is te lezen in het marktrapport van econoom Philip Gradwell. In het artikel kun je lezen dat de ‘whales’ vorige week in totaal 77.000 bitcoin opkochten. Met de huidige prijs zou dat neerkomen op meer dan $3 miljard.

Chainalysis maakt deze claim op basis van on-chain data. Ze monitoren de transacties, en kunnen dus ook zien als er grote hoeveelheden bitcoin van beurzen worden afgehaald.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...