Goedemorgen Bitcoin: hackers van ATM’s konden stiekem adressen aanpassen

873 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Energiecommissie in VS stuurt brief naar vier grootste bitcoin miners

De vier grootste in Amerikaanse bitcoin miners hebben een brief ontvangen van de House Committee On Energy and Commerce.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze willen meer weten over hun energieverbruik en “hoe elk bedrijf die impact verlaagt en welke stappen worden genomen om het energienet niet belasten of de klimaatdoelstellingen van het land ondermijnen.”

De brief is gestuurd naar Core Scientific, Marathon Digital Holdings, Riot Blockchain en Stronghold Digital Mining.

Hackers van bitcoin ATM’s konden stiekem adressen aanpassen

Een hacker heeft geld gestolen van mensen die cryptovaluta naar ATM’s stuurden. Het ging naar verluidt om stortingen naar de pinautomaten van General Bytes.

De hacker wist de instellingen van apparaten aan te passen met de settings van zijn eigen wallet. Zo kon hij een ongeldig betalingsadres laten zien op het scherm. Dit adres was níet van de de ATM-uitbater, waardoor het geld in handen van de hacker kwam. In een verklaring staat het volgende:

“De aanvaller was in staat om op afstand een admin-gebruiker aan te maken via de CAS-beheerinterface. Hij kwam via een URL-call op de pagina die wordt gebruikt voor de standaardinstallatie op de server. Hier wordt ook de eerste admin-gebruiker gemaakt.”

IMF constateert extreme groei in correlatie tussen bitcoin en Aziatische aandelen

Voor de COVID-19 pandemie in Azië was er sprake van een strikt onderscheid tussen de traditionele financiële markten en bitcoin als het gaat over de koersen. Nu is dat onderscheid in steeds minder mate aanwezig en dat vraagt volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om striktere regulatie om de zaak onder controle te houden.

In een blogpost van 21 augustus deelt een groep economen van het IMF hun zorgen over de veranderende dynamiek in de Aziatische markten. De integratie van bitcoin in het financiële systeem lijkt op dit moment explosief te groeien. Volgens het IMF vormt dat een bedreiging voor de financiële stabiliteit in de regio.

Het IMF maakt zich verder zorgen over de groeiende correlatie in de Indiase, Vietnamese en Thaise financiële markten. De economen van het IMF constateren dat de volatiliteit in bitcoin op sommige momenten kan overslaan op de aandelenmarkten. Een situatie waarde markt volgens hen niet bij gebaat is.