Goedemorgen Bitcoin: handelsvolume op cryptobeurzen daalt door

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Cryptobeurzen realiseren 307 miljard dollar aan volume in mei, laatste niveau sinds november 2020

Cryptobeurzen hebben in de maand mei een volume van $307 miljard gerealiseerd, dat is het laagste niveau van november 2020, het eerste coronajaar. Dat blijkt uit data van The Block, de analisten voorspellen dat het volume voorlopig niet gaat stijgen.

In de Legitimate Volume Index van The Block Research is te zien dat beurzen in mei een volume van $307,4 miljard boeken, dat is een daling van 23,2% ten opzichte van april. De beursvolumes zijn de afgelopen maanden gedaald en de cijfers van mei zetten dat traject voort. Volgens Lars Hoffmann, directeur van The Block Research, vertegenwoordigt het cijfer van mei het laagste niveau sinds november 2020.

Bitcoin koers blijft stabiel rond $27.200

Op dit moment staat de bitcoin prijs op $27.200. Dat komt neer op 3.676 satoshi’s per dollar, wat resulteert in een totale marktkapitalisatie van $527,5 miljard.

Er is op dit moment 19.392.661,95 BTC in omloop, wat 92,34% van de totale uitgifte vertegenwoordigt. De nog uit te geven voorraad bedraagt 1.607.118,73 BTC.

Wanneer we bitcoin vergelijken met een traditioneel spaarmiddel zoals goud, wordt de huidige bitcoin prijs geschat op ongeveer 14,0 ounces goud. Dit betekent dat BTC momenteel slechts 4% van de goudmarkt vertegenwoordigt.

Handelaar die de cryptorally van 2023 voorspelde, bouwt posities in bitcoin af

Een handelaar die anticipeerde op de cryptorally van dit jaar, zegt dat hij zijn posities in bitcoin (BTC) en andere munten flink heeft teruggebracht de afgelopen dagen. Dat zegt analist en handelaar DonAlt, goed voor ruim 50.000 abonnees, in een nieuwe video. Het afwijzen van $28.500 van bitcoin afgelopen week was voor hem een signaal om zijn posities in de cryptomarkt af te bouwen. De huidige markt geeft hem geen reden om optimistisch te zijn over BTC.

“Ik heb nogal wat risico’s genomen op de markt, wat in feite betekende dat ik voor Bitcoin een klein verlies nam. Ik heb nog steeds een klein beetje, maar ik heb aanzienlijk minder risico genomen, alleen omdat ik geen goede technische reden meer heb om in bitcoin te zitten.”

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...