Cryptobeurzen realiseren 307 miljard dollar aan volume in mei, laatste niveau sinds november 2020

Cryptobeurzen hebben in de maand mei een volume van $307 miljard gerealiseerd, dat is het laagste niveau van november 2020, het eerste coronajaar. Dat blijkt uit data van The Block, de analisten voorspellen dat het volume voorlopig niet gaat stijgen.

volume op spotbeurzen, bron: The Block Research
volume op spotbeurzen, bron: The Block Research

In de Legitimate Volume Index van The Block Research is te zien dat beurzen in mei een volume van $307,4 miljard boeken, dat is een daling van 23,2% ten opzichte van april. De beursvolumes zijn de afgelopen maanden gedaald en de cijfers van mei zetten dat traject voort. Volgens Lars Hoffmann, directeur van The Block Research, vertegenwoordigt het cijfer van mei het laagste niveau sinds november 2020.

Uit hun onderzoek blijkt dat Binance nog steeds goed is voor 71% van het volume, gevolgd door Coinbase en BTSE met respectievelijk 8,7% en 5,1%.

Uit ander onderzoek blijkt dat Binance aan terrein verliest omdat je niet met 0% commissie op dat platform kunt handelen. Door de bank genomen betekent minder handel minder inkomsten voor beurzen. Bitcoin als asset heeft ook vers geld nodig (lees: meer vraag) om te kunnen stijgen, zodra dat vraagvolume opdroogt is dat ongunstig voor de koers.

Daar staat tegenover dat de volumes op de derivatenmarkten nog wel op peil zijn. Dat verklaart waarom Tether USDT op een relatief hoog niveau staat. Tether is vaak de brandstof voor nieuwe bullmarkten, maar macro-economisch is er ook wat onzekerheid ontstaan omdat het schuldenplafond in Amerika tijdelijk geschorst is.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...