Goedemorgen Bitcoin: Het Europees Parlement zet door

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin Focus: Het Europees Parlement zet door

Deze regelgeving, bekend als de Travel Rule, is gebaseerd op de aanbevelingen van de Financial Action Task Force (FATF) en heeft gevolgen voor bitcoinbedrijven die in de EU actief zijn.

Particulieren en bedrijven gaan hier veranderingen van merken. In het Europees Parlement gebruiken ze de term crypto asset service providers (CASP’s) om brokers, beurzen en andere tussenpartijen aan te duiden. Dat doen we in deze editie van Focus dus voor het gemak ook.

De Travel Rule verplicht bedrijven die cryptovaluta verhandelen namens hun klanten om informatie te verzamelen, op te slaan en uit te wisselen over zowel de verzender als de ontvanger van de transactie. Deze maatregel is bedoeld om de autoriteiten te helpen bij het opsporen en bestrijden van illegale activiteiten, zoals het witwassen van geld en de financiering van terrorisme.

Schotse vrouw moet huis verkopen na groot verlies aan cryptozwendel

Een vrouw uit Schotland moeten haar huis verkopen nadat ze bijna $200.000 heeft verloren aan een cryptozwendel. Jennifer uit het graafschap Lanarkshire werd slachtoffer van een oplichting en hield een schuld van ongeveer £150.000 (bijna $190.000) over. Ze moet nu haar huis verkopen om verdere financiële problemen te voorkomen.

Jennifer deed haar verhaal bij news.stv en raakte betrokken bij een groot oplichtinsschandaal. Ze werd verleid nadat ze een dubieuze advertentie op Facebook had gezien, met daarin Martin Lewis. De Britse journalist is de maker van een website die advies geeft over geldbesparende technieken en heeft zich uitgesproken tegen fraudeurs die in het verleden zijn afbeelding hebben gebruikt. Dit is een bekend probleem, criminelen gebruiken foto’s of video’s van bekende mensen om vertrouwen te winnen.

Canadees pensioenplan stopt met investeren in cryptomarkt na verliezen door FTX

Het Onatario Teachers’ Pension Plan (OTPP) heeft besloten om niet meer te investeren in cryptocurrency’s.

De beslissing komt nadat de OTPP zijn volledige investering van $95 miljoen in cryptobeurs FTX verloor. Het Amerikaanse bedrijf ging in november 2022 failliet. Het is nog niet bekend op welk deel van de stortingen de klanten van het bedrijf kunnen rekenen.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...