Schotse vrouw moet huis verkopen na groot verlies aan cryptozwendel

Een vrouw uit Schotland moeten haar huis verkopen nadat ze bijna $200.000 heeft verloren aan een cryptozwendel. Jennifer uit het graafschap Lanarkshire werd slachtoffer van een oplichting en hield een schuld van ongeveer £150.000 (bijna $190.000) over. Ze moet nu haar huis verkopen om verdere financiële problemen te voorkomen.

Jennifer deed haar verhaal bij news.stv en raakte betrokken bij een groot oplichtinsschandaal. Ze werd verleid nadat ze een dubieuze advertentie op Facebook had gezien, met daarin Martin Lewis. De Britse journalist is de maker van een website die advies geeft over geldbesparende technieken en heeft zich uitgesproken tegen fraudeurs die in het verleden zijn afbeelding hebben gebruikt. Dit is een bekend probleem, criminelen gebruiken foto’s of video’s van bekende mensen om vertrouwen te winnen.

Jennifer geloofde in de marketing rondom het project en investeerde bijna $190.000 aan het begin van het jaar via Revolut. Na tien dagen op rij te hebben geïnvesteerd, begon haar bank enkele van de overdrachten te blokkeren. Dat was reden voor haar om te gaan twijfelen. Bij elke investering ging ze een lening aan van zo’n $20.000.

Haar schuld is zo hoog dat ze haar huis moet verkopen om verdere financiële problemen te voorkomen. “Ik ben nog nooit in mijn leven in de schulden geweest, ik heb nog nooit een lening afgesloten, ik heb nog nooit een creditcardrekening gehad. Ik kan eigenlijk niet geloven wat er met me is gebeurd, het is absoluut vreselijk. Het heeft me lang geduurd om te komen waar ik nu ben, en de gedachte om dit huis te verliezen, is natuurlijk vreselijk voor mijn kinderen.”

Volgens Jennifer was ze een perfect doelwit voor criminelen omdat ze “een zeer kwetsbaar persoon” is. Helaas hebben de lokale politie en Advice Direct Scotland haar zaak als een zwendel geclassificeerd, dus ze kon het verloren geld niet terugvorderen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...