Goedemorgen Bitcoin: inflatie in Turkije loopt de spuigaten uit: 20%

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘Bitcoin is géén wettig betaalmiddel’, adviseert IMF aan El Salvador

El Salvador kan bitcoin beter niet als wettig betaalmiddel gebruiken, waarschuwt het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het zou in de ogen van het instituut financiële en consumentenrisico’s met zich meebrengen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het IMF vraagt ​​El Salvador om de risico’s met betrekking tot de cryptovaluta aan te pakken:

“De hoge prijsvolatiliteit van Bitcoin, brengt het gebruik ervan als wettig betaalmiddel aanzienlijke risico’s met zich mee voor de consumentenbescherming, financiële integriteit en financiële stabiliteit.”

“Het gebruik ervan leidt ook tot fiscale voorwaardelijke verplichtingen. Vanwege die risico’s mag bitcoin niet als wettig betaalmiddel worden gebruikt.”

Bitcoin prijs in lira naar nieuw record, inflatie in Turkije boven 20%

De inflatie in Turkije loopt de spuigaten uit. Volgens de laatste metingen is er sprake van een inflatiecijfers van boven de 20%.

Alles wordt dan duurder, ook bitcoin. Want voor één bitcoin tel je nu ruim 718.000 lira neer. En dat is een vers record, weliswaar gemeten in Turkse lira’s.

Ter vergelijking: gisteren telde men daar nog 644.000 lira voor neer.

Aantal wallets met beetje bitcoin naar nieuw record van 38,76 miljoen

Het aantal adressen met daarop een beetje bitcoin staat op een nieuwe all-time high, zo blijkt uit nieuwe cijfers van Glassnode.

Dat totaal – adressen met een beetje bitcoin – staat op 38,76 miljoen adressen. Het vorige record was op 23 april, circa zeven maanden geleden.

Het cijfer zegt iets over de adoptie van bitcoin. Hoe op meer adressen bitcoin staat, hoe meer het als betaal – en spaartechnologie kan verspreiden wereldwijd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!