Goedemorgen Bitcoin: JPMorgan Chase sluit bankrekening van miner

780 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Biotechbedrijf Spinesmith Holdings koopt Bitcoin

Een relatief klein bedrijf uit Texas gaat hun reserves omzetten in bitcoin (BTC). Spinesmith Holdings is een biotechbedrijf met een omzet van zo’n $15 miljoen per jaar. Zij stappen over naar bitcoin om te voorkomen dat banken bepalen wat ze met hun geld kunnen doen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Directeur Kevin Dunworth heeft de standaard redenen. Het is volgens hem een manier om inflatie te omzeilen en het is een middel om te voorkomen dat een bank te ver gaat. Hij wil geen toestemming vragen aan een bank om te starten met een project met hun eigen geld.

JPMorgan Chase sluit bankrekening van Bitcoin miners

Het Amerikaanse bedrijf Compass Mining is plots afgesloten van hun bankrekeningen bij JPMorgan Chase. Via dit bedrijf kun je mining hardware kopen en gelijk ruimte huren in verschillende datacentra. Het bedrijf richt zich dus op bitcoin mining, maar er is door de bank naar verluidt (nog) geen reden gegeven voor dit besluit.

Centrale bank El Salvador bereidt banken voor op Bitcoin standaard

El Salvador schreef op 9 juni geschiedenis toen de overgrote meerderheid van het congres voor het Bitcoin wetsvoorstel stemde. Maar daarmee zette het land pas de eerste minuscule stap naar het onbekende: een land dat (deels) draait op Bitcoin.

Omdat alles nieuw is, moeten er regels en voorschriften worden opgesteld. Zo komt de centrale bank van het land vandaag met een beleid voor banken met het oog op de Bitcoin standaard.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!