Goedemorgen Bitcoin: klant van Binance zorgt voor dip naar $8.200

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoin ontbijt.

Bitcoin koers zakt binnen enkele seconden kort onder $10.000 op Binance US

Binance US geeft een fout in de code van handelssoftware de schuld voor de flashcrash naar $8.200 op hun platform. In een mail naar The Block reageert het handelsplatform op de ontstane ophef. .

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de klanten van Binance gaf aan dat ze te maken hadden met een fout in hun software. Volgens Binance US is de fout inmiddels verholpen.

‘Valkyrie Bitcoin futures ETF gaat vrijdag van start’

Dinsdag is de handel gestart van de eerste bitcoin futures ETF van ProShares. De handel van de tweede goedgekeurde bitcoin futures ETF gaat vrijdag (morgen) van start. Dat meldt Bloomberg-analist Eric Balchunas op Twitter.Deze zegt dat de Securities & Exchange Commission dit indexfonds definitief heeft goedgekeurd.

De handel zal plaatsvinden op techbeurs de Nasdaq en het tickersymbool is BTF. En dus niet BTFD. Blijkbaar zag de SEC de afkorting van ‘buy the fucking dip’ niet zitten.

Het betekent dat BITO, het product van ProShares, in ieder geval de handel in bitcoin futures ETF’s enkele dagen voor zichzelf had. Op de eerste dag is er ruim één miljard dollar aan handel geweest, en ook de tweede dag bleek een succes. BITO loopt zelfs tegen de grenzen van het inkopen van de onderliggende bitcoin futures op, als de handel op hetzelfde tempo doorgaat de komende dagen.

Bitcoinbeurs Binance draait $100 miljard volume op één dag

Binance heeft woensdag ruim 100 miljard dollar (~86 miljard euro) aan handelsvolume gedraaid. Dat maakt CEO Changpeng Zhao bekend op Twitter.

Op moment van schrijven liggen de cijfers alweer een stuk hoger. Hiermee bevestigt de exchange zijn marktleiderspositie. Voor de duidelijkheid: dit is niet alleen volume in bitcoin handelsparen, maar ook handel in andere munten. En het betreft zowel de spot – als de derivatenmarkt. Op Binance kunnen speculanten een leveragepositie tot maximaal 20 keer hun inleg (x20) aangaan.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...