Goedemorgen Bitcoin: koers blijft hangen onder $23.400

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin koers zakt terug bij $23.400

Het lukt de bitcoin bulls maar niet om de weerstand van de bears rond de koers van 23.400 dollar te breken. Bitcoin reageerde gisteren positief op een nieuwe toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell, waarin hij opnieuw sprak over “disinflatie,” het woord dat hij afgelopen week ook al in de mond nam na zijn persconferentie die volgde op het Amerikaanse rentebesluit.

Jerome Powell was te gast bij The Economic Club of Washington, waar hij sprak over de huidige visie van de Federal Reserve op de economische gezondheid van de Verenigde Staten en wat er vanuit de centrale bank nodig is om de inflatie definitief onder controle te krijgen. Voor de markten is dat interessant, omdat renteverhogingen over het algemeen problemen betekenen voor financiële assets.

‘Bitvavo sluit principeakkoord met Digital Currency Group over terugbetaling’

Bitvavo heeft een principeakkoord gesloten met Digital Currency Group (DCG), het moederbedrijf achter Genesis. De Nederlandse exchange had 280 miljoen euro uitgeleend aan Genesis, maar die cryptobank zit momenteel in een faillissementsprocedure chapter 11.

Bitvavo, één van de grootste cryptobeurzen van Europa, zegt in een update dat het 80 tot 100 procent van het uitgeleende terugkrijgt. Tenminste, dat is het voorstel dat de betrokken partijen aan de rechter hebben voorgelegd.

Deze moet nog besluiten of dit voorstel past binnen de chapter 11 procedure. In de update wordt melding gemaakt van het onderhandelingsresultaat: ‘Het komt neer op een verwachte “recovery rate” van tussen de 80-100% wat wordt terugbetaald in digitale valuta, contanten en preferente aandelen DCG. Verdere details worden op korte termijn bekend gemaakt.’ Tachtig procent komt neer op 224 miljoen euro. Het wordt uitbetaald in digitale valuta, cash en aandelen DCG.

Al 11.000 NFT’s aangemaakt op bitcoin

Nog altijd hebben jpegs impact op bitcoin. De groei blijft de laatste dagen doorzetten: er worden exponentieel meer nieuwe NFT’s gemaakt, blocken worden groter en de jpegs maken een steeds groter deel uit van de blockruimte.

Eerst was het feit dat Ordinals (met Segwit en Taproot) technisch mogelijk waren het gesprek van de dag. Daarna kwam de discussie op gang over de hogere transactiekosten die ze veroorzaken. Vervolgens was de hamvraag of plaatjes gecensureerd moeten worden bij explorers (omdat sommige Ordinals nogal ordinair waren).

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...