Goedemorgen Bitcoin: koers breekt prijsrecord

Goedemorgen Bitcoin: koers breekt prijsrecord

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin koers schiet voorbij grens van $66.000

Bitcoin breekt opnieuw een prijsrecord! De koers brak vanmiddag glansrijk door de $65.000 en staat momenteel ruim boven de $66.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De vorige all-time high lag op $64.840. Deze prijs werd bereikt op 14 april 2021. Er is in totaal 18,5 miljoen BTC in omloop en de totale bitcoin markt is nu 1.240 miljard dollar groot.

Eerste Bitcoin futures ETF in Amerika zorgt voor handelsvolume van bijna $1 miljard

De eerste bitcoin futures ETF in Amerika is direct een groot succes. Het ProShares Bitcoin Strategy ETF zag een groot handelsvolume in de eerste 24 uur. Binnen 20 minuten werd er maar liefst voor voor $280 miljoen aan aandelen in dit fonds verhandeld. De teller eindigde uiteindelijk op $994 miljoen op de eerste dag.

Een ETF staat voor exchange-traded fund. Na jaren van steggelen zijn de eerste fondsen met deze constructie in Amerika goedgekeurd. Aandelen in dit fonds kun je vinden op de New York Stock Exchange (NYSE) met de ticker 'BITO'.

Miljardair Peter Thiel noemt een stijgende bitcoin koers 'extreem hoopvol'

Tijdens een conferentie georganiseerd door de Stanford Federalist Society heeft miljardair Peter Thiel zich weer eens positief uitgesproken over bitcoin. Thiel noemt het een "extreem hoopvol teken" dat bitcoin de koers van 60.000 dollar opnieuw heeft geclaimd.


De beroemde ondernemer die onder andere samen met Elon Musk PayPal heeft opgezet, noemt bitcoin de meest eerlijke markt die er is. Thiel ziet de huidige koersexplosie van bitcoin als de spreekwoordelijke "kanarie in de kolenmijn."

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties