Goedemorgen Bitcoin: koers kan door $93 miljoen al 1% stijgen

Goedemorgen! De bitcoin prijs is 18,848.93USD. We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin met 1% laten stijgen? Dat kan met $93 miljoen

Vermogende investeerders met een budget van minstens $93 miljoen kunnen de koers van bitcoin een grote dienst bewijzen. Met zo’n bedrag kun je de prijs van BTC met 1% laten stijgen. Dat stellen analisten van Bank of America (BofA).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sinds het eind van 2020 stromen er letterlijk miljarden dollars van bedrijven naar bitcoin. Een bedrijf als Tesla kocht dit jaar voor $1,5 miljard aan BTC, terwijl partijen als MicroStrategy en Grayscale al eerder zijn begonnen met opkopen.

Bitcoin ETF aanstaande? VanEck kan over 45 dagen al antwoord verwachten

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gaat akkoord met het document dat VanEck voor een bitcoin exchange traded fund (ETF). Daarmee gaat de aanvraag voor dit financieel product naar de volgende fase.

Voor de goede orde: de ETF zélf is nog niet goedgekeurd, maar een van de documenten in het proces dus wel. De SEC erkent het zogenoemde 19b-4 Form dat VanEck onlangs indiende.

Een prijs van $288.000 per Bitcoin, volgens deze Nederlandse quant is dat mogelijk

Bitcoin naar een prijs van $100.000? Volgens de Nederlandse anonieme analist PlanB is dat slechts het begin van een grote verdere opmars. PlanB is een bekende anoniem account binnen de bitcoin industrie. De kwantitatieve analist maakte in maart 2019 zijn wereldwijde debuut met zijn stock-to-flow model (S2F).

Bitcoin is het eerste digitale schaarse object ter wereld. Plan B onderzoekt of de stock-to-flow ratio is te relateren aan de prijs.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...