Goedemorgen Bitcoin: koers stijgt met 39% in 2023

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Stijging van 39% of meer is bullish signaal voor bitcoin

De recente bitcoin stijging is goed nieuws voor verdere prijsontwikkeling. Dat blijkt in ieder geval uit data uit het verleden.

Resultaten uit het verleden beiden geen zekerheid of garanties. Toch is het nuttig om soms achterom te kijken. De prijs van bitcoin staat bekend als erg volatiel. Soms schiet de prijs naar ongekende hoogtes met recordprijzen. Maar het merendeel van de tijd schommelt de dagkoers een stuk onder de all time highs. De meest recente piek rond $69.000 zagen we bijvoorbeeld maar een hele korte periode.

Boetes en belastingen betalen met bitcoin? Deze Amerikaanse senator wil dat

De Senaat van de Amerikaanse staat New York heeft een wetsvoorstel opgesteld. Het gaat over het legitimeren van het gebruik van bepaalde cryptocurrency’s als betaalmiddel.

Het gaat er specifiek om dat de staat zelf dit soort betalingen kan accepteren. Dit zou betekenen dat ze cryptovaluta kunnen ontvangen voor bijvoorbeeld boetes, belastingen en andere heffingen.

FBI grijpt bitcoinboeven en blokkeren $130 miljoen

De FBI drong een organisatie genaamd Hive Network binnen. De groep gebruikte ransomware om hardware van hun slachtoffers te gijzelen. De FBI deelde ruim 1.300 encryptiesleutels om de malafide software te stoppen.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie deelt het nieuws na een maandenlange operatie. De FBI drong de organisatie van Hive Network binnen en onderzocht hun activiteiten. Het was een grootschalige operatie. De cybercriminelen richtte zich onder andere op ziekenhuizen, scholen en banken in 80 verschillende landen.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...