Goedemorgen Bitcoin: koers tikt $21.000 aan

Goedemorgen Bitcoin: koers tikt $21.000 aan

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin prijs op $21.000, ruim $650 miljoen aan liquidaties op futuremarkt

De prijs van bitcoin schiet voor het eerst in lange tijd weer omhoog. De dagkoers van BTC kwam voor het eerst uit boven de grens van $21.000. Bitcoin startte 2023 met een koers rond $16.500. Inmiddels staat de prijs boven $20.000. Het is een prijs die we niet meer gezien hebben sinds de ineenstorting van FTX in november vorig jaar.

Miss El Salvador verschijnt met bitcoin kostuum tijdens verkiezing

De grootste internationale missverkiezing had deze keer een debutant: bitcoin. Alejandra Guajardo uit El Salvador droeg een opvallend kostuum met een rol voor de nationale munt van haar land.

Het model was te zien in een opvallende outfit. Daarin was zij geen uitzondering. Wel in het verhaal dat het moet vertellen. De outfit van Guajardo moet de identiteit van El Salvador uitstralen. En daar hoort bitcoin tegenwoordig bij. Naast koffie en de Salvadoraanse colon kreeg BTC dus een prominente rol. Het Centraal-Amerikaanse land zet volop in op de digitale munt.

Grootste bitcoinfonds ter wereld blijft hoopvol: 'De zaak loopt voorspoedig'

Grayscale gaat opnieuw in verweer tegen het beleid van Amerikaanse toezichthouders. Men wil het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) met 643.000 bitcoin ombouwen naar een gunstigere vorm. Tot nu toe wordt de stap naar een bitcoin exchange-traded fund (ETF) echter tegengehouden.

De Securities and Exchange Commission (SEC) ziet het aanhouden van bitcoin voor een ETF als een te groot risico. Opvallend is dat er wel al bitcoin ETF's zijn op basis van futures.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties