Goedemorgen Bitcoin: Koers van 125.000 dollar voor 2024?

Goedemorgen! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bloomberg: "Leegloop bij Binance US"

Topman Patrick Hillmann stapt op bij Binance US en tientallen medewerkers volgen zijn voorbeeld. Opvallend, want Hillmann moet de Amerikaanse beurs door een regelgevingscrisis heenloodsen, waaronder beschuldigingen van fraude en nalevingsfouten in de Verenigde Staten. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg die het nieuws breekt.

Hillmann is sinds eind 2021 actief als Chief Strategy Officer van Binance US, waar circa 600 mensen zouden werken. Volgens een bron is een groot deel gevraagd om te vertrekken. Zowel Hillmann als Binance reageren niet officieel op de berichtgeving van Bloomberg. Wel geeft Changpeng "CZ" Zhao een verklaring op Twitter. Hij bevestigt dat er verloop is, maar volgens hem is dat een normaal verschijnsel.

Matrixport voorspelt bitcoin koers van 125.000 dollar voor 2024

Het bitcoin-investeringsplatform Matrixport is bullish over het komende jaar van bitcoin, want voor het einde van 2024 voorspelt men daar een koers van 125.000 dollar. Afgelopen jaar was Matrixport onderdeel van een kleine groep firma's die nog altijd bullish waren over bitcoin. De meest recente voorspelling van de firma is gebaseerd op historische data en het bereiken van de koers van 31.000 dollar.

Die koers zorgde ervoor dat bitcoin de koers van juni 2022 doorbrak en voor het eerst in lange tijd een nieuw 12-maands hoogtepunt mocht noteren.

Kunstmatige intelligentie en bitcoin, een ultieme combinatie?

Lightning Labs, een bitcoin-bedrijf met een focus op het Lightning Network, kondigde op 6 juli een nieuwe toolkit aan waarmee applicaties op basis van kunstmatige intelligentie (zoals het ChatGPT van OpenAI) interacties kunnen aangaan met bitcoin. Hierdoor kan een kunstmatige intelligentie in theorie bitcoin kopen, verkopen en vasthouden op het Lightning Network.

Kan ChatGPT door deze ontwikkeling een grote invloed krijgen op de bitcoin koers? De kans daarop lijkt nu in ieder geval een stuk groter.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...