Goedemorgen Bitcoin: koerswijziging Fed aanstaande?

Goedemorgen Bitcoin: koerswijziging Fed aanstaande?

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Opmerkelijk: $683 miljoen aan bitcoin op één dag van beurzen gehaald

Lange termijn beleggers hebben 683 miljoen dollar aan bitcoin van beurzen opgenomen, zo blijkt uit cijfers van analysebedrijf Santiment. Ze speuren de blockchain van bitcoin af voor opmerkelijke bewegingen van batches transacties.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu vallen deze transacties van zogenaamde hodlers op, dat zijn entiteiten die bitcoin minstens 5 maanden of (veel) langer in bezit houden. Het zijn kortom géén korte termijn speculanten, market makers of voorgeprogrammeerde handelsbots die korter dan die vijf maanden hun munten vasthouden.

Santiment zoomt in op vrijdag 30 september toen er maar liefst 34.723 bitcoin uit de exchange wallets is 'verdwenen'. De laatste keer dat er zoveel btc naar externe wallets is verstuurd, was op 17 juni. Hoewel het niet precies te pinpointen als een oorzaak en gevolg, steeg de prijs de weken erna met 22%.

Goedemorgen Bitcoin: $683 miljoen aan BTC op één dag van beurzen gehaald
bron: Santiment

Geruchten koerswijziging Federal Reserve steeds sterker

De futures voor de grote Amerikaanse aandelenbeurzen stonden tweede dagen op rij dik in het groen. Daarmee lijkt de 'uptober' maand goed te beginnen voor de financiële markten. Niet alleen aandelen, maar ook obligaties, grondstoffen en natuurlijk bitcoin schrijven tot nu toe groene cijfers.

Als we de bovenstaande analyse van macro-econoom Mohammed El-Erian mogelijk geloven, dan is er een grote kans dat deze stijgingen een voorbode zijn van een koerswijziging van de Federal Reserve. Waar de Amerikaanse centrale bank de afgelopen maanden de markten op de pijnbank heeft gelegd met hogere rentes, hangt er nu een sentiment van verandering in de lucht.

Afgelopen week capituleerde de Bank of England al nadat de obligatiemarkt van het Verenigd Koninkrijk gered moest worden. Ondanks de hoge inflatie zijn de Engelse geldprinters afgestoft en opnieuw aangezet om de boel overeind te houden.

Celsius gaat op 17 oktober bezittingen veilen

Celsius gaat op 17 en 20 oktober haar bezittingen veilen. Dat is op te maken uit een aanvraag bij de faillissementsrechtbank in New York.

De cryptobank heeft in juli dit jaar haar faillissement aangevraagd, ongeveer een maand na het stopzetten van klantenopnames. Het bedrijf van oprichter en CEO Alex Mashinsky had naar verluidt 1,7 miljoen klanten wereldwijd.

Uit gerechtelijke documenten zou blijken dat Celsius ruim 6,7 miljard dollar aan schulden had, terwijl de waarde van de activa zijn geschat op 3,9 miljard dollar. Middenin in de faillissementsprocedure heeft Mashinsky ontslag genomen.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties