Goedemorgen Bitcoin: komende woensdag meer details over wet in Paraguay

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt!

Bitcoin wet in Paraguay aanstaande

Vorige maand kondigde Carlos Rejala al aan dat hij graag de plannen van de El Salvadoraanse president Bukele wil imiteren. Hij vertelde destijds dat hij was begonnen “aan een belangrijk project voor de adoptie van bitcoin, dat Paraguay zal innoveren.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu blijkt deze uitspraak al iets concreter te worden. Rejala maakt op Twitter bekend dat hij op 14 juli meer details over zijn plan zal presenteren. Komende woensdag wordt er naar verluidt meer duidelijk over de ‘Paraguayaanse Bitcoin wet’.

Op Twitter beweert Rejala dat hij de steun heeft van Fernando Silva Facetti. Dit is een senator met staat van dienst voor de Authentic Radical Liberal Party, de op een na grootste partij in het land.

Franse TV-helden zeggen Satoshi te kennen

Franse tv-persoonlijkheden Igor en Grichka Bogdanoff beweren dat ze Satoshi Nakamoto kenden. De tweelingbroers claimen contact te hebben gehad met de uitvinder van Bitcoin.

De Bogdanoffs zijn alom bekend. Al zij het om de controverse omtrent hun wetenschappelijk kwaliteiten – waardoor ze initieel bekend werden – als wel om hun herkenbare en typische gelaatsuitdrukking. Nu komt er weer een uitspraak bij die voor opschudding zorgt.

De twee kenden naar eigen zeggen Satoshi Nakamoto. Dit is het pseudoniem van een persoon waarvan (nagenoeg) niemand weet wie erachter zit(ten): de bedenker van Bitcoin.

“Igor en ik konden als wiskundigen meewerken aan de uitwerking van een deel van de broncode, en dan in het bijzonder de ‘predictive code’.”

Paspoorten voor rijke Bitcoiners

Een Russische vrouw en voormalig professioneel zeilster, Katie Ananina, verkoopt paspoorten aan rijke bitcoiners om belasting te ontwijken. Volgens een artikel van CNBC verzorgt haar bedrijf Plan B jaarlijks honderden paspoorten voor rijkaards die geen trek hebben in de vermogensbelasting in hun eigen land.

Klanten van Ananina kunnen kiezen uit zeven jurisdicties, te weten: Saint Kitts en Nevis, Antigua en Barbuda, Dominica, Vanuatu, Grenada, Saint Lucia en Portugal. “Als de overheid me problemen oplevert, dan pak ik al mijn bezittingen in en vertrek ik”, aldus Ananina.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!