Goedemorgen Bitcoin: Kraken gaat het Nederlandse Coin Meester overnemen

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Cryptobeurs Kraken gaat het Nederlandse Coin Meester B.V. (BCM) overnemen

In het persbericht schrijft de Amerikaanse beurs:

“De deal benadrukt onze toewijding om onze activiteiten in Europa te laten groeien door gebruik te maken van onze sterke financiële positie en ons uiterst competitieve productaanbod.”

BCM is opgericht in 2017 en je kent het misschien wel als Bitcoin Meester. Eerder dit jaar onderging het een rebranding naar Coin Meester, of ook wel BCM.

Het is een cryptobrokers die in ons land een registratie had bij De Nederlandsche Bank, de toezichthouder van de cryptomarkt. Het bedrijf levert diensten voor het kopen, verkopen en staken van cryptovaluta.

Bedrijf in El Salvador lanceert eigen bitcoin mining pool

Onlangs kondigde El Salvador de lancering van Lava Pool aan. Het is de eerste bitcoin mining pool van het land dat volledig gebruik zal maken van geothermische energie.

Lava Pool is een gezamenlijk project van het energiebedrijf Volcano Energy en technologiegigant Luxor Technology. Aan het roer van Volcano Energy staat een jonge El Salvadoraanse Zwitserse ondernemer die $1 miljard aan investeringen wil ophalen om bitcoin te minen in het Centraal Amerikaanse land.

Justitie wil twee luxe vliegtuigen van FTX-opperbaas in beslag nemen

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) probeert naar verluidt twee luxe vliegtuigen in beslag te nemen die vermoedelijk eigendom zijn van de voormalige CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, terwijl het FTX-proces zijn derde dag ingaat.

In een nieuwe gerechtelijke indiening stelt de overheid dat de aanklachten tegen de verdachten hen in staat stellen om een Bombardier Global 5000 BD-700-1A11-vliegtuig en een Embraer Legacy EMB-135BJ-vliegtuig in beslag te nemen. Dat zijn twee luxe vliegtuigen die vermoedelijk eigendom zijn van de in diskrediet geraakte medeoprichter van FTX.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...