Goedemorgen Bitcoin: kritiek op Chivo wallet in El Salvador

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Franse regelgevers eisen meer anti-witwasmaatregelen van Binance

Binance moet nog veel werk verzetten voordat het hun hoofdkantoor mag vestigen in Parijs. De Autorité des Marchés Financiers (AMF) eist dat de grote cryptobeurs meer doet om hun handelsplaats ‘veilig’ te houden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met veilig doelen de toezichthouders op strengere controle over de geldstromen die van en naar Binance gaat. Het gaat onder andere om anti-witwas maatregelen.

Chivo wallet van El Salvador zorgt nog steeds voor hoofdpijn bij de bevolking

Twee maanden nadat de door El Salvador gefabriceerde Chivo wallet het levenslicht heeft gezien zijn veel El Salvadoranen nog altijd niet gewend aan de digitale portemonnee.

Bij de lancering kon iedereen voor 30 dollar aan bitcoin claimen, wat in eerste instantie voor een boost in het aantal gebruikers zorgde. Nu komen er geluiden naar buiten dat het voor de meeste inwoners van het land allemaal niet zo eenvoudig is als in eerste instantie werd gedacht.

Bitcoin beurs Crypto.com prijkt als merk op voetbalsysteem VAR in Latijns-Amerika

Crypto.com wordt de officiële partner van de voetbalcompetitie van Latijns-Amerika, de CONMEBOL Libertadores. Het equivalent van de Champions League zoals we dat kennen in Europa georganiseerd door de UEFA.

De bitcoin beurs en leenplatform uit Singapore is als partner verbonden voor de seizoenen 2023 tot en met 2026.

Crypto.com is het eerste merk dat wordt geïntegreerd in het Virtual Assistant Referee (VAR)-systeem waarmee scheidsrechters spelsituaties naderhand moeten beoordelen. Bovendien zal er reclame voor de bitcoin – en cryptobeurs worden gemaakt in stadions en live-uitzendingen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)