Goedemorgen Bitcoin: Latijns-Amerikaanse Thuisbezorgd integreert cryptobetalingen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Cryptobeurzen in India stoppen met stortingen door onzekerheid

Grote cryptobeurzen in India stoppen met het accepteren van geld. Handelaren kunnen geen geld sturen via het populaire betaalplatform genaamd UPI. Naar verluidt komt dit door onzekerheid op het gebied van regelgeving in het land.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Reuters maken verschillende gebruikers melding van het feit dat ze geen geld kunnen sturen naar CoinSwitch Kuber en WazirX. UPI staat voor United Payments Interface en is een betaaloplossing vanuit de Indiase centrale bank.

In de praktijk betekent het simpelweg dat handelaren, traders of investeerders op een andere manier hun geld richting deze beurzen moeten sturen. Dat is overigens niet voor iedereen mogelijk.

Rappi, de Thuisbezorgd van Latijns-Amerika, gaat cryptobetalingen accepteren

De Thuisbezorgd van Latijns-Amerika gaat cryptovaluta accepteren. Het gaat om de Rappi, een app met Colombiaanse roots. Om te beginnen kunnen gebruikers in Mexico eten en drinken afrekenen met bitcoin.

Naar verluidt werkt Rappi samen met BitPay en Bitso om cryptovaluta te accepteren. Het is niet bekend gemaakt om welke cryptocurrency’s het gaat, maar het is zeer aannemelijk dat ze bitcoin zullen integreren.

Daarnaast beloont Rappi klanten met zogenoemde cryptocredits, die ze later kunnen gebruiken. Sebastian Mejia, mede-oprichter en directeur van Rappi, vertelt in een verklaring:

“We bestuderen de cryptowereld met veel interesse en geloven dat de toekomst een kruising is van de cryptowereld met niet-cryptobedrijven. Het is een eerste stap die ons in staat stelt om te leren over de cryptowereld en hoe we dit in rappit kunnen inbouwen.”

CNBC verstuurt bitcoin naar Oekraïense vluchteling in Polen

In augustus 2021 leerde Peter McCormack, de host van What Bitcoin Did, de redactie van CNBC om het Lightning Netwerk te gebruiken om naar iedereen ter wereld onmiddellijke bitcoin betalingen te doen.

De les van McCormack duurde volgens CNBC slechts 60 seconden en bevatte vier stappen.

Zo was CNBC ineens in het bezit van ongeveer 50 dollar aan bitcoin. 8 maanden later besloot de redactie vanaf een hotelkamer in Miami aan de zijlijnen van Bitcoin 2022 die kennis (en wat satoshis) door te geven.

In een driehoeksgesprek tussen bitcoinontwikkelaar Gleb Naumenko vanuit West-Oekraïne, Alena Vorobiova vanuit Polen en CNBC vanuit Miami, volgde de redactie een vergelijkbaar patroon om sats naar Vorobiova te sturen.