Goedemorgen Bitcoin: Let op voor Trezor-oplichters

Goedemorgen Bitcoin: Let op voor Trezor-oplichters

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Coinbase stopt met betalingen via Silvergate Bank

Coinbase, de grootste cryptocurrency exchange in de VS in termen van handelsvolume, heeft aangekondigd dat het geen betalingen meer zal accepteren van de geplaagde crypto bank Silvergate.

Volgens Coinbase, als gevolg van recente ontwikkelingen rondom de in San Francisco gevestigde cryptobank en "uit voorzorg", zal het "geen betalingen meer accepteren of initiëren via Silvergate." Silvergate was een van de populairste bankpartners voor cryptobedrijven in de VS en daarbuiten.

Coinbase gaat verder met de mededeling dat het transacties voor institutionele klanten zal faciliteren met behulp van andere bankpartners en proactieve stappen heeft ondernomen om ervoor te zorgen dat klanten geen last hebben van deze verandering.

Federal Reserve is extreem hawkish, slecht nieuws voor bitcoin

Op woensdag 1 maart spraken verschillende beleidsmakers van de Federal Reserve zich uit over de toekomst van de Amerikaanse rente, die steeds verder omhoog kruipt om de plakkerige inflatie onder controle te krijgen. Sommige beleidsmakers voelen dat er hogere rentes nodig zijn, terwijl anderen de rente juist langer op dit niveau willen houden.

Neel Kashkari is de president van de Federal Reserve van Minneapolis en staat bekend om zijn hawkish uitspraken. Hawkish betekent dat hij een centrale bankier is die over het algemeen een strenger beleid voorstaat, ook ten opzichte van zijn collega's.

De centrale bankier deed deze uitspraken als gevolg van de favoriete inflatiemeter van de Federal Reserve, die afgelopen week binnenkwam op 5,4 procent, wat nog een stuk hoger is dan de 2,0 procent die de centrale bank als doelstelling heeft.

Opgelet! Nieuwe Trezor-oplichters proberen je bitcoin te stelen

Trezor waarschuwt voor nieuwe phishing-aanvallen. De hardwarefabrikant benadrukt dat je nooit je private keys online moet invullen.

De phishing-campagne houdt in dat aanvallers zich voordoen als Trezor en slachtoffers benaderen via telefoongesprekken, sms-berichten of e-mails waarin wordt beweerd dat er sprake is van een beveiligingslek of verdachte activiteit op hun Trezor-account. In de praktijk proberen ze jou dus data in te laten vullen op bijvoorbeeld een website of in een app. Die platformen lijken op die van Trezor, maar zijn slechts namakaa en dus nep.

"Het Trezor Suite-platform heeft onlangs te maken gehad met een beveiligingslek, veronderstel dat al uw activa kwetsbaar zijn", luidt het nepbericht, waarin gebruikers worden uitgenodigd om via een phishing-link hun Trezor-apparaat "te beveiligen". "Negeer deze berichten alsjeblieft omdat ze niet van Trezor zijn", benadrukte Trezor op Twitter.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan