Goedemorgen Bitcoin: maandelijkse belasting voor Oezbeekse cryptobedrijven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Credit Suisse en Deutsche Bank in de problemen, wat betekent dit voor bitcoin?

De macro-economische storm is de laatste tijd allesbehalve gaan liggen en bitcoin vaart nog altijd in uiterst onrustige wateren. Opvallend is dat bitcoin zich in al het macro-geweld nog behoorlijk staande weet te houden, zeker ten opzichte van traditionele financiële assets. De grote vraag is of het bitcoin lukt om overeind te blijven als de golven nog hoger worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Je hebt ongetwijfeld meegekregen dat de Zwitserse investeringsbank Credit Suisse op omvallen staat. Credit Suisse is een bank die door de Financial Stability Board op een lijst met zogenaamde systeembanken is gezet. Dit betekent dat Credit Suisse een bank is die het complete financiële systeem met zich meetrekt als de bank omvalt.

Cryptobedrijven in Oezbekistan moeten elke maand aan overheid betalen

In Oezbekistan is een wetsvoorstel aangenomen waardoor cryptobedrijven verplicht geld in een fonds moeten storten.

De wet bepaalt dat goedgekeurde cryptobedrijven elke maand een vergoeding moeten betalen. Dit plan is opgesteld door het National Agency of Perspective Projects (NAPP).

Op deze manier een belasting worden geheven van maximaal 120 miljoen Oezbeekse soum (bijna $11.000) voor cryptobeurzen. Dit bedrag kan dus ook lager uitvallen, voor de desbetreffende exchanges. Winkeliers (“merchants”) die bitcoin accepteren moeten ongeveer $540 betalen.

Miners moeten maandelijks (omgerekend) $270 inleggen, terwijl mining pools $2.700 naar de overheid moeten storten. Custodians betalen het minst: $135 per maand. Worden deze bedragen niet betaald, dan zal de licentie worden ingetrokken.

“Het niet betalen van de vergoeding binnen een maand vormt een grond voor schorsing van de vergunning. Als het bedrijf de vergoeding twee maanden niet binnen een jaar betaalt, kan de licentie worden ingetrokken.”

Overvallers stelen ruim $1 miljoen van bitcoin handelaar

9 overvallers zijn opgepakt na een overval op een bitcoin trader. De dieven stalen 4,120,000 dirham (ruim $1,1 miljoen) na een geweldige overval.

Volgens de Khaleej Times gaat het om de eigenaar van een bitcoinbedrijf in Al Nakhil, Dubai. De handelaar was op zijn werk verrast door 9 mannen die even aanklopte op kantoor. Wat daarop volgde was een aanval en ze namen contant geld mee.

Inmiddels zijn de daders dus gepakt. Een rechtbank in Dubai heeft ze veroordeeld tot 3 jaar in de gevangenis. Na de straf worden ze het land uitgezet.