Goedemorgen Bitcoin: markt herstelt van daling van 10%

876 totale weergaven

Goedemorgen! De bitcoin koers staat op 18,848.93USD. We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Hup Bitcoin: ‘Niet investeren is een groter risico’

In de Hup Bitcoin Podcast word je helemaal bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de wereld van bitcoin. Robin Heester en Wessel Simons nemen samen de laatste bitcoinnieuwtjes door voor deze kersverse aflevering.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gaat deze whale $1,1 miljard aan Bitcoin dumpen op Gemini?

Nadat de koers van bitcoin zaterdag een nieuw record behaalde boven de $61.500, gaat er volgens on-chain analisten een rode vlag omhoog. Er is namelijk bijna negentienduizend bitcoin naar Gemini gestuurd. Gaat een whale zijn bitcoin verkopen en daarmee flinke verkoopdruk veroorzaken?

CryptoQuant is een on-chain analysebedrijf die allerlei geldstromen in de gaten houdt. CEO Ki Young Ju deelt op zijn Twitter-account geregeld opvallende zaken. Zo meldt hij nu dat er maar liefst 18.961 BTC van een onbekende wallet is verstuurd naar de hot wallet van Gemini Exchange.

JP Morgan: particuliere beleggers drijven prijs van Bitcoin (BTC) op

Particuliere beleggers drijven de prijs van Bitcoin op, en niet alleen bedrijven. Dat beweert zakenbank JP Morgan in een nieuwe analyse waarover The Block bericht.

De bevindingen van de zakenbank zijn gebaseerd op marktonderzoek over kwartaal één van 2021. Formeel is het kwartaal nog niet afgelopen.

JP Morgan peilt de inkoopstromen die naar de betaalproviders Square en PayPal vloeien, wat typisch consumentenmerken zijn. Tegelijkertijd kijken ze naar de inkoopstroom bij futuresbeurs CME. Dus ze analyseren een belangrijke gedeelte van de Amerikaanse markt en niet de gehele wereldmarkt.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...