JP Morgan: particuliere beleggers drijven prijs van Bitcoin (BTC) op

Particuliere beleggers drijven de prijs van Bitcoin (BTC) op, en niet alleen bedrijven. Dat beweert zakenbank JP Morgan in een nieuwe analyse waarover The Block bericht.

Bitcoin prijs opgedreven door particulieren

De bevindingen van de zakenbank zijn gebaseerd op marktonderzoek over kwartaal één van 2021. Formeel is het kwartaal nog niet afgelopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

JP Morgan peilt de inkoopstromen die naar de betaalproviders Square en PayPal vloeien, wat typisch consumentenmerken zijn. Tegelijkertijd kijken ze naar de inkoopstroom bij futuresbeurs CME. Dus ze analyseren een belangrijke gedeelte van de Amerikaanse markt en niet de gehele wereldmarkt.

In het eerste kwartaal zien ze een versnelde groei vanuit particuliere beleggers, terwijl de groei vanuit de institutionele kant afvlakt. Volgens de bank zijn beide segmenten enigszins in evenwicht.

Een iets ander beeld dan in kwartaal vier van 2020, toen met name professionele beleggers de markt bepaalden.

ItBit en PayPal

De bron die JP Morgan gebruikt om de instroom naar PayPal te meten is ItBit. Dat is een prime brokerage van het bedrijf Paxos die PayPal gebruikt om cryptocurrency’s te kopen en te laten bewaren. Wereldwijd heeft de betaalgigant 346 miljoen actieve accounts. Sinds november 2020 verkopen ze bitcoin via hun platform en app.

Tussen kwartaal vier 2020 en kwartaal één 2021 is het handelsvolume van ItBit verdubbeld. Ook de bitcoin verkoop van Square, via hun Cash App, is verdubbeld in dezelfde periode.

Maar we zien ook dat instituties blijven bijkopen. Denk bijvoorbeeld aan MicroStrategy die de afgelopen maanden gewoon Bitcoin heeft bijgekocht. Ook de New York Digital Investment Group (NYDIG) maakte bekend dat Amerikaanse verzekeraars voor minstens 1 miljard dollar aan Bitcoin bezitten.

JP Morgan: particuliere beleggers drijven prijs van Bitcoin (BTC) op

Prijsdaling


Deze maandagochtend is de markt opgeschrikt voor een scherpe prijsdaling naar $54.555 na een voorlopig record bij $61.782. Het zijn niet de miners die hebben verkocht, uitgaande van de miner uitstroom van on-chain analysebedrijf CryptoQuant.

JP Morgan: particuliere beleggers drijven prijs van Bitcoin (BTC) op
Lees meer over:
markt

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...