Goedemorgen Bitcoin: Meer dan 6 BTC gedoneerd aan Canadese protesten

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Week in Bitcoin: prijs glorieus door de $41.000

De wereld van bitcoin staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Prijs, prijs en prijs, we ontkomen er deze week (helemaal) niet aan. Bitcoin laat weer kracht zien en breekt weer glorieus door ‘oude’ weerstanden. Is de mini-bearfase nu echt over?

Grootste eendaagse stijging van bitcoin sinds 8 februari 2021

De koers van bitcoin steeg op 5 januari met ruim 10%. Dat is het hoogste percentage sinds 8 februari vorig jaar. Bitcoin eindigde 5 januari rond $41.500.

Bitcoin dook op 24 januari van dit jaar naar een dieptepunt van $33.500. Inmiddels is de prijs weer wat herstelt. De recordprijs van $69.000 is voorlopig echter nog niet in zicht.

Bijna 6 bitcoin gedoneerd aan crowdfunding voor protest in Canada

Bitcoiners hebben al 5,91 bitcoin gedoneerd aan de truckers in Canada. Het platform GoFundMe besloot de ondersteuning van de crowdfundingcampagne voor het protest te stoppen. Als reactie dook er een alternatief platform op: Tallycoin. Bitcoiners wereldwijd kunnen satoshi’s doneren om het protest te steunen.

Transacties met het Bitcoin Lightning Network zijn relatief goedkoop. Je kunt zonder problemen minder dan een dollarcent doneren in BTC, bijvoorbeeld. Een grote donatie springt er echter uit: een gulle gever doneerde 2,2 bitcoin. Dat is ruim $91.000 waard tegen de huidige dagkoers.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...