Week in Bitcoin: prijs glorieus door de $41.000

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd?

Bitcoin koers boven de $41.000, macro bearish trend eindelijk doorbroken

Prijs, prijs en prijs, we ontkomen er deze week (helemaal) niet aan. Bitcoin laat weer kracht zien en breekt weer glorieus door ‘oude’ weerstanden. Is de mini-bearfase nu echt over?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

PlanB: ‘Gerealiseerde bitcoin prijs is $24.000’

On-chain aan de aanbodszijde bleef het er ‘gewoon’ gezond uitzien in 2022. zag ook Plan B die gebruik maakte van de realized cap indicator om aan te tonen dat bitcoin overkocht was/is.

Miners verwachten ‘agressieve’ groei hashrate in 2022

Fundamenteel draait het netwerk gewoon door. Ongeveer elke tien minuten wordt er een block gevonden. Miners verzorgen dit proof of work en zijn optimistisch over de toekomst.

Weer een mini-miner met geluk: $240.000 aan bitcoin binnengehengeld

Leuk, die mini-miners met veel geluk. Voor de vierde maal in 2022 heeft een solo-miner het voor elkaar gekregen om de kapitaalkrachtige concurrentie te verslaan en een nieuw blok aan de bitcoin blockchain toe te voegen.

Wetswijziging ingediend in VS om Bitcoin als betaalmiddel te stimuleren

In Amerika is er een wetsvoorstel over Bitcoin ingediend door zowel de enkele Republikeinen als Democraten. Het heeft de titel Virtual Currency Tax Fairness Act.

Fidelity: ‘Bitcoin is een superieure vorm van geld’

Financieel dienstverlener Fidelity Digital Assets heeft de paper ‘Bitcoin First’ gepubliceerd waarin het bitcoin omschrijft als een ‘superieure vorm van
geld’.

GoFundMe blokkeert $10 miljoen aan Canadese truckers, bitcoin biedt alternatief

De kracht van een decentraal en niet te stoppen geldsysteem komt ook in Canada goed van pas. De GoFundMe-campagne voor de truckers is
namelijk opgeschort door het platform, waardoor er meer dan $10 miljoen
aan donaties is bevroren. Tegelijkertijd is er een parallelle
fundraiser gestart met bitcoin.

Inflatie in Nederland blijft stijgen: 7,6% in januari

De inflatie in Nederland blijft oplopen. In januari 2022 ligt de inflatie 7,6% hoger dan in januari 2021.

De uitslag van de enquête over Bitcoin in Nederland

We hebben een enquete gedaan onder ruim 900 bitcoin liefhebbers. Hieruit komen een aantal leuke en opmerkelijke statistieken naar voren. Lees ze hier terug.

Bitcoin Focus: Waarom Bitcoin het beste is

In Bitcoin Focus houden we je wekelijks op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen in de wereld van bitcoin. In de vorm van een nieuwsbrief bieden we je inzicht in de ontwikkelingen rondom de financiële revolutie.

Marnix, ook wel bekend Klukluk beargumenteert waarom je je tijd beter kunt besteden aan bitcoin en niet aan andere afleidingen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...