Goedemorgen Bitcoin: ‘Met BTC kun je al je geld verliezen’, zegt Ierse bankier

Goedemorgen! Het laatste bitcoinnieuws op een rijtje, begin de dag met een bitcoinontbijt

Ierse centraal bankier waarschuwt Bitcoiners: ‘Je kunt al je geld verliezen!’

Het hoofd van de Ierse centrale bank is niet te spreken over bitcoin: ”je kunt al je geld verliezen!”. Gabriel Makhlouf steekt zijn mening niet onder stoelen of banken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er zijn vandaag de dag steeds meer prominente figuren uit allerlei industrieën die in bitcoin een mooi alternatief zien op het huidige financiële systeem. Maar er zijn ook een hoop mensen die nog altijd hun twijfels hebben over de opkomst van een decentraal geldnetwerk.

Bitcoin beurzen zien grote instroom van stablecoins, wat betekent dat?

Bitcoin beurzen zien een grote toestroom van stablecoins. De stablecoins dienen als plaatsvervanger voor de dollar, zij proberen de prijs van één dollar vast te houden.

Rafael Schultze-Kraft van het blockchain analysebedrijf Glassnode heeft altijd interessant inzichten en stelt ook ditmaal niet teleur. Middels een Tweet deelt hij dat er enorme hoeveelheden USD Coin ( USDC) richting grote exchanges vloeit.

Bouwen op Bitcoin (BTC): statechains, spacechains en drivechains

Bitcoin krijgt wel eens de kritiek dat het niet programmeerbaar genoeg is. Toch zijn er heel veel verschillende producten die er bovenop het protocol gebouwd worden. Van het Lightning Network, Discreet Log Contracts tot sidechains met Rootstock en Liquid. Maar er is meer: statechains, spacechains en drivechains. Wat zijn dit, wat zijn de verschillen en wat kun je ermee?

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...