Goedemorgen Bitcoin: MicroStrategy leent $400 miljoen om bij te kopen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

MicroStrategy wil voor $400 miljoen aan extra Bitcoin kopen met nieuwe obligaties

MicroStrategy wil opnieuw honderden miljoenen dollars ophalen om bitcoin mee te kopen. Het Amerikaanse softwarebedrijf is sinds 2020 bezig met zoveel mogelijk BTC sparen. De teller staat op ruim 92.000 bitcoin, maar directeur Michael Saylor is nog niet klaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De vervaldag voor de obligaties ligt in 2028. Goedgekeurde investeerders mogen meedoen in deze investeringsronde. Het plan voor de dollars is duidelijk: het geld gaat direct naar bitcoin.

In de aankondiging wordt wel gemeld dat het afhankelijk is van bepaalde voorwaarden, deze financieringsronde kan worden opgeschort. Eerder haalde het bedrijf al ruim $1 miljard op voor een soortgelijk trucje.

Hup Bitcoin Podcast

Edin Mujadic is een macro-econoom, waarvan binnenkort het boek ‘Keerpunt 1971’ verschijnt. Dat beschrijft en analyseert het loslaten van de goudstandaard waardoor de Amerikaanse dollar daarna ‘ongedekt’ door het leven ging.

Tot wat voor economische en maatschappelijke gevolgen heeft dat besluit 50 jaar geleden geleid?

Gaat Paraguay achter El Salvador aan? Politicus hint naar Bitcoin-project

Het nieuws dat El Salvador van plan is om van Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken, is bijna geruisloos voorbij gewaaid. Intussen lijkt ook Paraguay zich klaar te maken voor een toekomst waarin de grootste cryptovaluta een rol gaat spelen. Althans, dat lijkt het geval te zijn, afgaande op tweets van Carlitos Rejala, een lokale politicus.

Paraguay lijkt zich op te maken om een groot project te starten waarbij zowel Bitcoin als PayPal een belangrijke rol spelen. Dat valt te lezen in onderstaande tweet van Carlos Antonio Rejala Helman.

Welk land profiteerde het meest van Bitcoin stijging naar $29.000 vorig jaar?

In 2020 maakte bitcoin een enorme groei door qua prijs. De koers tikte $29.000 aan, op dat moment een nieuw record.

Grote partijen (miljardenbedrijven, maar ook beleggingsfondsen) weten steeds makkelijker de weg te vinden naar BTC als investering. Ook de particuliere markt groeit gestaag.

De interesse in de asset is groot. Reden genoeg voor de analisten van Chainalysis om onderzoek te doen: welk land heeft het meest geprofiteerd van de stijging van bitcoin?

Nederland staat op plek 11 in deze lijst volgens data van Chainalysis. Let op! Het gaat hier om schattingen, er zijn geek exacte cijfers bekend.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...