Goedemorgen Bitcoin: MicroStrategy stackt $489 miljoen bij

979 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘Investeringen in cryptovaluta zijn het meest gevaarlijk’

De gouverneur van de Bank of Russia gaat met een gestrekt been in op Bitcoin. Ondanks de toenemende kritiek op de manier waarop de centrale bank van het land digitale activa aanpakt, blijft de bankier streng: ‘Crypto is de meest gevaarlijke investering die je kunt bedenken’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Russische centrale bank komt de cryptomarkt dus zeker niet tegemoet. Het zet haar harde standpunt over de handel in cryptovaluta voort. Tegelijk is er steeds meer bezorgdheid in de industrie, die bang is dat het land een enorme kans misloopt. Zo uitte Tinkoff, een online bank, onlangs nog haar zorgen over deze aanpak.

MicroStrategy blijft bitcoin sparen: $489 miljoen aan BTC erbij

MicroStrategy heeft gisteren 13.005 Bitcoin bijgekocht tegen een gemiddelde aankoopprijs van 37.617 dollar per stuk. Hiermee brengt het bedrijf van ceo Michael Saylor het totaal aan bitcoin op de bedrijfsbalans op ruim 105.000 bitcoin. Tegen de actuele marktprijs is dat een bedrijfsvermogen van ~3,4 miljard dollar.

Chinese banken opgedragen om alle bitcoin handel te stoppen

People’s Bank of China (PBoC) wil dat de banken in China géén producten en diensten meer leveren aan bitcoin bedrijven. Ook alle bitcoin handel, ook via omwegen zoals over the counter desks, moet stoppen. Dat meldt 8BTC, een nieuwssite die doorgaans betrouwbare informatie levert in een tweet waarin ze verwijzen naar een overheidsbron.

Autoriteiten Venezuela nemen meer dan 400 bitcoin mining rigs in beslag

Venezolaanse autoriteiten hebben dit weekend meer dan 400 bitcoin mining rigs in beslag genomen. De buit was afkomstig van twee verschillende groepen. De reden? Het niet kunnen overleggen van de benodigde licenties.

Volgens de lokale berichtgeving heeft militair personeel in totaal 332 miners uit een vrachtwagen in beslag genomen bij een controlepost in de staat Portuguesa. Het ging om 56 stuks van de Inosilicon T2, 136 keer een Antminer S9J van Bitmain en 140 Aladdin miners. De apparatuur werd met een vrachtwagen van de ene stad naar de andere vervoerd. Ook werd er in een huis ruim 70 rigs aangetroffen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin
Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd