Goedemorgen Bitcoin: MicroStrategy wil mogelijk deel van 122.000 BTC uit gaan lenen

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

8 jaar geleden kwam de meme ‘HODL’ tot leven

8 jaar geleden kwam de ‘HODL’ meme tot leven. Een vroege bitcoiner met de username GameKyuubi liet zich op het Bitcoin Talk Forum gaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij maakte hierbij meerdere kleine typfouten in een relaas . Eentje die is blijven hangen was ‘hodling’ in plaats van ‘holding’, vasthouden. Inmiddels is hodlen uitgegroeid tot een van de populairste woorden in de wereld van bitcoin.

Bitcoin stond op 18 december 2013 nog net boven de grens van $500 per BTC.

Bitcoin mining gereguleerd in Paraguay, Senaat stemt in met wetsvoorstel

De Senaat van Paraguay heeft een wetsvoorstel aangenomen waardoor het minen en verhandelen van cryptocurrency’s wordt gereguleerd.

De Kamer van Afgevaardigden van het Zuid-Amerikaanse land zal in 2021 het wetsvoorstel gaan bespreken. Maar het voorstel is in ieder geval door de Senaat heen. Dat bevestigt de Paraguayaanse senator Fernando Silva Facetti op Twitter. Hij is een van de drie auteurs van de wetsvoorstel.

VanEck vraagt toestemming voor fonds met bitcoin & goud futures

VanEck wil een nieuw bitcoinfonds oprichten. De fondsmanager heeft een nieuwe aanvraag gedaan bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Het gaat om het VanEck Gold and Bitcoin Strategy ETF. Zoals de naam al doet vermoeden zitten er twee zaken in het fonds: goud en bitcoin (BTC).

MicroStrategy wil misschien haar Bitcoin gaan uitlenen tegen rente

Michael Saylor van MicroStrategy heeft misschien weer een nieuwe manier gevonden om meer bitcoin te vergaren. Ze zoeken naar een manier om rendement te genereren over de bitcoin die ze al in bezit hebben.

MicroStrategy heeft meer dan 122.000 bitcoin (BTC) opgekocht in het afgelopen anderhalf jaar. Ze hebben er $5,6 miljard in gestopt. Deels uit de kasreserves, maar ook deels convertible senior notes. Dit schuldpapier moet nog worden terugbetaald als de looptijd voorbij is.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...