Goedemorgen Bitcoin: mining BTC 7,3% moeilijker

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Deze miljardair gaat bitcoin verkopen via zijn eigen bank

Ricardo Salinas Pliego, miljardair en één van de rijkste mensen van Mexico, heeft aangegeven dat zijn Banco Azteca binnenkort Bitcoin zal introduceren in hun aanbod van financiële dienstverlening.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De oprichter en voorzitter van de Grupo Salinas, wiens vermogen wordt geschat op ongeveer 15,6 miljard dollar, heeft daarnaast ook de welbekende laserogen toegevoegd aan zijn Twitterprofiel. Waarmee hij zijn ondersteuning en liefde voor bitcoin niet onder stoelen of banken steekt.

Argentijnse president staat open voor Bitcoin, centrale bank minder enthousiast

De Argentijnse president Alberto Fernandez heeft tijdens een interview met lokale media aangegeven open te staan voor het erkennen van bitcoin als wettig betaalmiddel. “Ik wil mijn boekje niet te buiten gaan […] maar er is geen reden om nee te zeggen. Het voordeel is dat inflatie er praktisch door verdwijnt,” aldus de president.

Inflatie is de laatste jaren een enorm probleem voor de Argentijnen. De koopkracht van 100 Argentijnse pesos in 2019 is vandaag de dag vergelijkbaar met de koopkracht van 661 pesos.

Moeilijkheidsgraad Bitcoin mining aangepast: 7,3% omhoog

Het minen van Bitcoin is vandaag een stukje moeilijker geworden. 7,3% om precies te zijn. Het is de standaard tweewekelijkse (om de 2016 blocks) verandering van de moeilijkheidsgraad van het netwerk.

Het is de tweede positieve verandering van de mining-moeilijkheid van Bitcoin sinds China in mei hardhandig begon op te treden tegen de mining industrie. De rekenkracht van Bitcoin daalde met 55%, en daardoor daalde ook de mining difficulty flink.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!