Goedemorgen Bitcoin: Nederlanders verliezen 20.000 euro door hacks

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

De bitcoin prijs is 18,848.93USD, Er is 19,143,456 in omloop.

‘4 Nederlanders verliezen 20.000 euro aan cryptovaluta door hacks’

Diverse Nederlanders hebben in totaal 20.000 euro aan cryptocurrency’s verloren. Dat meldt de Nederlandse politie in een persbericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De hackers zijn volgens de politie als volgt te werk gegaan: via een neppe e-mail met daarin een phishing link kreeg men de gebruikersnamen en wachtwoorden in handen.De dieven kregen vervolgens toegang tot de accounts van de vier slachtoffers en sluisden de cryptocurrency’s weg naar andere wallets.

In Canada kun je nu met nieuwe Bitcoin ETF speculeren op prijsdaling

Canada gaat weer een stapje verder wat betreft financiële producten rondom bitcoin (BTC). Na de start van drie exchange traded funds ( ETF) in maart, is er nu nog een bitcoin-afgeleid product goedgekeurd. Het betreft een ‘‘inverse bitcoin ETF’ waarmee je kunt speculeren op prijsdalingen.

De Canadese toezichthouder heeft gisteren goedkeuring gegeven voor dit nieuwe product. Hierdoor kunnen financiële instellingen nu op een andere manier in bitcoin handelen. In feite betekent het dat ze nu zowel long als short kunnen gaan.

$750 miljoen aan Bitcoin verplaatst van hack Bitfinex uit 2016

Vlak nadat de bitcoin prijs gisteren een nieuw record bereikte, gebeurde er iets opmerkelijks op de blockchain. Er werden namelijk duizenden bitcoin verstuurd die gerelateerd zijn aan de hack van de beurs Bitfinex.

De hack vond op 2 augustus 2016 plaats, en gisteren verstuurde (vermoedelijk) de hacker zijn buit naar een aantal nieuwe adressen. Het exacte aantal BTC dat is verplaatst is niet bekend, maar analyse laat zien dat het zou gaan om ongeveer $750 miljoen. Naar verluidt gaat het om een bedrag van ongeveer 12.208 bitcoin.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...