Goedemorgen Bitcoin: netwerk verwerkte $12.000 miljard in 2021

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

$12.000 miljard aan transacties verwerkt

Tot nu toe heeft het bitcoin netwerk ruim 12.000 miljard dollar aan transacties verwerkt. Dat blijkt uit van Coin Metrics. Dit transactievolume is gemeten in dollars en bitcoin is in dollartermen met 143% gestegen in 2021 ten opzichte van de dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Goedemorgen Bitcoin: netwerk verwerkte $12.000 miljard in 2021

Elon Musk: ‘Bitcoin is nuttig als oppotmiddel, maar niet als betaalmiddel’

Als we Elon Musk mogen geloven, gaat zijn miljardenbedrijf Tesla cryptobetalingen accepteren voor merchandise. Het betreft echter niet Bitcoin, maar Dogecoin. De CEO maakt dit nieuws – zoals gebruikelijk – bekend op zijn Twitter-account. Hij ziet het als een test en experiment: “We gaan zien hoe het gaat.”

De Doge-fanaten springen op het nieuws en de koers van deze kleine cryptomunt schoot binnen no-time met 30% omhoog.

Aandelenkoersen miners zakken fors na correctie bitcoin

Op de Amerikaanse Nasdaq zakten gisteren de koersen van bedrijven die bitcoin en andere cryptovaluta minen fors. Gemeten vanaf het koersrecord van bitcoin in november zijn de miningaandelen zelfs harder gedaald dan bitcoin.

Gisteren boekten vrijwel alle miningbedrijven een verlies op de beurs. Bitfarms kreeg een grote klap met -9% procent, maar ook andere grote miners als Argo Blockchain, Cipher Mining, Marathon Digital, Riot Blockchain, Hive Blockchain en Hut 8 noteerden aan het einde van de handelsdag een koers die 4 tot 7% lager was dan aan het begin.

Investeringsfondsen in Rusland mogen niet in Bitcoin investeren

De Russische centrale bank gaat door met het ‘lastig vallen’ van bitcoin als activaklasse. Ze verbieden nu beleggingsfondsen om te investeren in cryptocurrencies zoals bitcoin.

Maandag publiceerde de Bank of Russia een officiële verklaring waarin ze uitweiden over de regulering van investeringsmogelijkheden door mutual funds. Deze term slaat op investeringsfondsen die beheerd worden door een vermogensbeheerder met geld van aandeelhouders.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...