Goedemorgen Bitcoin: niemand wilde 10.000 BTC kopen voor slechts $50

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Europese Commissie stemt in 2023 over omstreden cryptowet

De Europese Commissie stemt pas in 2023 over de omstreden Markten in Crypto-Activa Verordening (MiCAR). Het voorstel moet alle 27 Europese lidstaten onder één beleid vangen. In 2024 moet de hele bitcoin- en cryptomarkt worden gereguleerd op Europees niveau.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens CoinDesk is onder andere de lengte van de tekst de reden voor het uitstel. Ook is het een complex vraagstuk: hoe reguleer je een nog nieuwe technologie?

Het is de bedoeling om in 2024 alles af te hebben en de MiCAR in te voeren. Het is niet duidelijk of dit uitstel ook gevolgen heeft voor de implementatie van de verordening. De precieze tekst en regels zijn nog niet helemaal bekend. Maar de strekking is helder: er komen meer eisen voor bedrijven in de industrie, op Europees niveau.

Geschiedenis: niemand wilde 10.000 BTC kopen voor slechts $50

De koers van bitcoin staat op dit moment rond een prijs van $21.000. Maar in 2010 was de situatie heel anders. Op het forum Bitcointalk werd toen 10.000 BTC aangeboden voor $50. En er was niemand die er op in ging.

Het netwerk van bitcoin begon in 2009. En in die beginjaren was het niet zo makkelijk om een aankoop te doen. De grote beurzen en brokers die je nu kent, waren er in 2010 ook nog niet. Het was toen vooral peer-to-peer handel via verschillende online platformen.

Op Bitcointalk wilde niemand 10.000 bitcoin kopen van gebruiker SmokeTooMuch. Een bod van $20 is het enige wat voorbij kwam. Een snelle rekensom leert ons dat 10.000 BTC momenteel zo’n $210 miljoen waard is.

SEC klaagt viertal aan voor ponzi-scheme met 82.000 bitcoin

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) klaagt vier mensen aan. Ze waren volgens de beurswaakhond betrokken zijn bij een ponzi-scheme van maar liefst $295 miljoen aan bitcoin.

Het zou gaan om het viertal genaamd Douver Torres Braga, Joff Paradise, Keleionalani Akana Taylor en Jonathan Tetreault. De SEC klaagt ze aan voor hun rol bij de Trade Coin Club. Dit was een multi-level market programma waarbij er meer dan 82.000 bitcoin werd opgehaald bij meer dan 100.000 investeerders.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...