Goedemorgen Bitcoin: nieuwe hardware wallet op komst

Goedemorgen Bitcoin: nieuwe hardware wallet op komst

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Hardware wallet van Jack Dorsey zet stappen vooruit

Er komt binnenkort een nieuwe hardware wallet op de markt. Block deelt de voortgang van de ontwikkeling van een nieuw stuk hardware. De naam is nog niet bekend. Het team geeft aan dat ze nu helemaal weten hoe het apparaat er van binnen en buiten uit moet zien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Block is het voormalige Square. Het Amerikaanse techbedrijf richt zich op tal van diensten. Onder leiding van Jack Dorsey is het bedrijf druk in de weer met projecten rondom bitcoin. Een daarvan is deze open-source hardware wallet.

Unieke samenwerking: El Salvador en Lugano gaan samen bitcoin promoten

Eens in de zoveel tijd zorgt bitcoin voor een opmerkelijke samenwerking. Deze keer is het de beurt aan El Salvador en een stad in Zwitserland (Lugano).

In Lugano vindt dit weekend het Plan ₿ Forum plaats. Dat is geen toeval. Want Tether is daar gevestigd. Tether is de uitgever van de gelijknamige stablecoin. Zij zijn op de grootste beurzen verantwoordelijk voor de grootste handelsparen.

Naast Tether staat bitcoin natuurlijk ook op de agenda in Lugano. En daar vinden de stad en El Salvador elkaar. El Salvador adopteerde vorig jaar bitcoin als nationale munt, naast de Amerikaanse dollar.

Lugano en El Salvador willen op hun eigen manier een rol spelen in de wereld van bitcoin. Het doel is simpel: gezamenlijk bitcoin promoten. Ook kun je denken aan het uitwisselen van kennis tussen beide partijen. Bitcoin is nieuw en nog volop in ontwikkeling. Een kijkje bij elkaar in de keuken kan helpen.

El Salvador opent ook een 'bitcoin kantoor' in Lugano. Wat dat precies inhoudt valt te bezien.

Costa Ricaans wetsvoorstel omarmt bitcoin met belastingregels

Wetgevers in Costa Rica willen van het Midden-Amerikaanse land een bitcoin-vriendelijke regio maken. Een van de ideeën is dat ze de belastingen op cryptovaluta aanzienlijk willen verlagen.

Deze week presenteerde de Johana Obando een wetsvoorstel aan het Congres met het oog op de regulering van de cryptomarkt in het Midden-Amerikaanse land.

Obando deelt op Twitter de bekende laser-eyes-till-100k-meme. Daarmee kun je haar tot wel een van de ingewijden van BitcoinTwitter scharen.

Ze vertelt dat de Cryptoassets Market Law (MECA) "bescherming zal bieden aan individueel virtueel privébezit, aan de self-custody en aan decentralisatie van cryptovaluta". Hierbij is de centrale bank van het land van enig zeggenschap buitengesloten.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties