Goedemorgen Bitcoin: Nieuwe versie van Bitcoin Core is uit

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin legaal betaalmiddel in Brazilië

Brazilië legaliseert cryptovaluta als betaalmiddel. Inwoners kunnen betalen met bitcoin voor goederen en diensten. Maar er is een belangrijke nuance: bitcoin en andere cryptomunten zijn géén wettig betaalmiddel, zoals bijvoorbeeld in El Salvador het geval is. Je mag er bijvoorbeeld nog niet je belasting mee afrekenen.

De Braziliaanse Kamer van Afgevaardigden heeft een regelgevend kader goedgekeurd dat het gebruik van cryptocurrency's als betaalmiddel in het land legaliseert, zo meldt Decrypt.

De juridische richtlijnen zijn vastgelegd in dit overheidsdocument. Virtuele valuta zijn opgenomen in de definitie van 'betaalovereenkomsten' en vallen nu onder toezicht van de centrale bank in het land met 214 miljoen inwoners. De wet is al volledig goedgekeurd, er is slechts een handtekening van de president nodig.

Blog van ECB: 'Stabilisatie van bitcoin is waarschijnlijk laatste adem'

Bitcoin is onderweg naar totale irrelevantie. Dat is te lezen in een blogpost op de website van de Europese Centrale Bank (ECB) Het gaat hier om de mening van de twee auteurs: Ulrich Bindseil en Jürgen Schaaf.

Beide heren zijn werkzaam bij de ECB. Bindseil is hoofd van de 'Market infrastructure & Payments division'. Schaaf is adviseur voor diezelfde divisie.

"De ogenschijnlijke stabilisatie van de waarde van bitcoin is waarschijnlijk kunstmatig, het is de laatste adem voordat de crypto-activa een weg naar irrelevantie inslaat.

Het stuk staat vol met aannames. In dit artikel pakken we er een aantal uit, maar lees vooral het hele document zelf. Lees onze uitleg hieronder in het hele artikel.

Nieuwe versie van Bitcoin Core is uit

Eens in het half jaar komt er een nieuwe versie uit van Bitcoin Core. Een aantal dagen geleden is versie 24.0 gereleased. Wat zit er zoal in dit softwarepakket?

  1. Begin voor de ondersteuning van Miniscript. Met Script kun je op bitcoin programmeren. Miniscript is een vereenvoudigde manier om dit te doen. Met 24.0 kun je dit als framework gebruiken. Overigens: als je iets nóg makkelijker zoekt is Minsc een volgende stap. Maar dit zit dus nog niet in Bitcoin Core.
  2. Wallet leegmaken. Verder komt er een optie waarmee je één specifieke UTXO in z'n geheel kunt overdragen, zonder dat er een wisselgeld-UTXO wordt aangemaakt. Dit kan helpen als je privacy wilt behouden en niet (per ongeluk) je eigen coins wilt mixen.
  3. RBF staat aan. Dit is de meest controversiële update van allemaal. Op Bitcoin Focus kon je al eens lezen over deze Replace By Fee-optie. Het geeft de mogelijkheid om een de transactiekosten van een betaling 'op te hogen'  door er een transactie achteraan te sturen (en/of daarmee de hele betaling te veranderen). Deze feature komt nu by default aan te staan. Je kunt deze overigens gewoon uit zetten.
    Het kan echter problemen veroorzaken voor winkeliers en wallets (zoals Muun) die 0-confirmation betalingen accepteren. Kwaadwillende partijen kunnen namelijk een onbevestigde betaling wijzigen als deze in de mempool staan, terwijl een wallet deze al als bevestigd accepteert.
  4. Makkelijker back-ups maken. Verder wordt het mogelijk om vanuit de Graphic User Interface (GUI) een back-up te maken. Zo kun je een wallet terughalen (of opnieuw inladen). Dit kon voorheen alleen in de command-line interface

Dit is slechts een kleine selectie van de upgrades. Je kunt de hele documentatie op GitHub terugvinden.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Wat is ethereum Nieuws
ETH Koers Stuit Op Weerstand $3K Niveau – Wat Gaat Ethereum Doen?

De Ethereum koers staat deze vrijdag net onder het niveau van $3.000 en het heeft...

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Lees meer