Goedemorgen Bitcoin: nóg een cryptobedrijf stopt opnames

Goedemorgen Bitcoin: nóg een cryptobedrijf stopt opnames

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet.

Opnamestop bij bitcoinbedrijf Vauld

Vauld stopt noodgedwongen met opnames. Het Indiase handels- en leenplatform vraagt tevens een faillissement aan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Veel bedrijven in de industrie hebben het zwaar. De grote dalingen in combinatie met allerlei leenconstructies zorgt met name voor problemen. Vauld is gevestigd in Singapore maar levert vooral diensten in India.

Klanten van het platform kunnen voor onbepaalde tijd (of voor altijd) niet meer bij hun geld. Storten, opnames en de handel is opgeschort.

Directeur Darshan Bathija vertelt in een blogpost meer over de situatie. Zijn bedrijf heeft moeite met de volatiele markt. Ook zou Vauld last hebben van de problemen bij andere organisaties.

Hacker eist 10 bitcoin na stelen gegevens van 1 miljard Chinese burgers

Hackers hebben een schat aan persoonlijke data van Chinese burgers in handen. De data is hoogstwaarschijnlijk afkomstig van een database van de Shanghai National Police (SHGA), zo meldt de hacker op dit forum.

De hack zou al eerder dit jaar hebben plaatsgevonden, waarbij persoonlijke data van ruim één miljard inwoners van China is gestolen. Deze informatie wordt te koop aangeboden op het dark web. Het gaat om namen, adressen, identificatienummers, mobiele nummers en andere gevoelige persoonlijke informatie.

Een anonieme hacker die als ChinaDan door het leven gaat, zegt de gestolen informatie te verkopen in ruil voor 10 bitcoin, omgerekend circa 200.000 dollar. ChinaDan plaatste het aanbod op Breached.to, een hackforum dat wordt gebruikt door black hat-hackers.

18,8 miljoen bitcoin adressen staan in het rood

De bitcoin koers heeft een zwaar eerste half jaar van 2022 achter de rug met een verlies van bijna 60 procent sinds 1 januari.

Daarnaast markeerde de maand juni het zwaarste maandverlies voor bitcoin sinds 2011. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat on-chain analysebedrijf Glassnode met cijfers komt die laten zien dat een recordaantal van 18,8 miljoen bitcoin-adressen momenteel virtueel in het rood staat.

Goedemorgen Bitcoin: nóg een cryptobedrijf stopt opnames
Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties