Goedemorgen Bitcoin: nog geen einde aan koopdrift van MicroStrategy

809 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het opmerkelijkste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

MicroStrategy blijft meer bitcoin kopen in 2022

Het veelbesproken MicroStrategy gaat ook in 2022 meer bitcoin
kopen. Dat zegt financieel directeur Phong Le in een interview met The Wall Street Journal. Tegenover de zakenkrant zegt Le dat het onduidelijk is of het bedrijf méér bitcoin gaat kopen in vergelijking met 2021.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op 29 december 2021 had de ICT-dienstverlener circa 124.391 bitcoin op zijn bedrijfsbalans, blijkt uit een bekendmaking bij de Securities and Exchange Commission.

Tesla heeft ook in 2022 meer dan $1 miljard aan bitcoin in kas

De waarde van de bitcoinpositie van Tesla is in het vierde kwartaal niet veranderd, blijkt uit de woensdag gepresenteerde cijfers van
het vierde kwartaal van 2021.

Het bedrijf heeft nauwelijks gekocht of verkocht en had op 31 december 2021 een positie van ~$1,26 miljard in bitcoin. Volgens de laatste cijfers gaat het om 42,902 BTC.

Facebook verkoopt stablecointech aan ‘bitcoinbank’ voor $200 miljoen

De ambitieuze plannen van Facebook om met een eigen cryptocurrency te komen lijken officieel ten einde. In 2019 werd de Diem Association opgericht waarmee Facebook van plan was een futuristisch betaalnetwerk te bouwen, maar met name door druk vanaf de kant van wetgevers en financiële toezichthouders kwam dat nooit van de grond.

Gisteren kwam het nieuws naar buiten gekomen dat Facebook de technologie van de Diem Association voor 200 miljoen dollar van de hand heeft gedaan aan Silvergate Capital.