Goedemorgen Bitcoin: (nog) geen verbod op mining in Noorwegen

878 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Noors parlement stemt tegen verbod proof of work

Een voorstel in het Noorse parlement om het minen van
bitcoin te verbieden heeft het niet gehaald. De socialistische partij Rødt diende
het voorstel in, omdat het de elektriciteit ergens anders voor wil gebruiken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Rødt stelde voor om datacenters te verbieden om bitcoin te minen. Het
doel van het verbod was om elektriciteit vrij te maken voor dingen als het
verwarmen van huizen en voor bedrijfstakken die Rødt wel waardevol vindt. Het voorstel
werd gesteund door twee andere linkse partijen, maar dat was onvoldoende om een
meerderheid te behalen in het
Stortinget (parlement).

President van Panama twijfelt over bitcoin wetsvoorstel

Panama moet voorlopig wachten op de nieuwe ‘bitcoinwet’. Het parlement van het land stemde inmiddels in met een pakket en regels en richtlijnen, maar president Laurentino Coritzo gaat nog niet akkoord.

De politicus is niet tevreden met de huidige versie van het wetsvoorstel. “Als ik je nu, op dit moment, ga antwoorden op de informatie die ik heb – wat niet genoeg is – zal ik die wet op dit moment niet ondertekenen”, zegt Coritzo.

Bitcoin moet uiteindelijk een aparte status krijgen in Panama. In het wetsvoorstel wordt ruimte gemaakt voor bitcoin als valuta. Alleen de president kan dus roet in het eten gooien. In de praktijk gaat het voor bedrijven en individuen onder andere om minder of geen belasting op bitcoin. Ook is Panama een land waar bedrijven al voor deze wet neerstreken voor de gunstige (financiële) regels.

‘Coinbase moet bezuinigen na slechte maanden’

Coinbase gaat minder hard groeien dan gedacht. De grote bitcoinbeurs voelt de gevolgen van een aanhoudend negatief sentiment in de cryptomarkt. Mede daarom worden er minder mensen aangenomen bij Coinbase.

Coinbase deelde eerder al slechte kwartaalcijfers. Het handelsvolume op de grote Amerikaanse cryptobeurs daalde met 44% in vergelijking met het vierde kwartaal in 2021. Ook de aandelenkoers (COIN) zit in een flinke dip.

Het handelsvolume in de eerste drie maanden van 2022 lag op $309 miljard. Nog een vergelijking: in oktober, november, december van 2021 lag dit op $547 miljard.