Goedemorgen Bitcoin: Nuri vraagt faillissement aan

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Cryptoplatform Nuri vraagt faillissement aan door Celsius-soap

Cryptobeurs Nuri heeft in Berlijn haar faillissement aangevraagd. Dat blijkt uit een document dat is ingediend bij een rechtbank.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het platform stond voorheen bekend onder de naam Bitwala. Het is opgericht in 2015. Naar eigen zeggen heeft de daling van de cryptoprijzen en ook de ineenstorting van Celsius Network geleid tot het einde van het bedrijf.

De prijs van bitcoin daalde in de afgelopen negen maanden van $69.000 naar om en nabij de $17.000. Veel cryptobedrijven kwamen hierdoor in financiële problemen, voornamelijk door een combinatie van hefboomposities en een sneeuwbaleffect van blootstelling aan andere getroffen bedrijven.

Bitcoin koers kleurt groen na Amerikaanse inflatiecijfers

Bitcoin koers reageert heftig op nieuws uit de Verenigde Staten. De Consumentenprijsindex (CPI) van de VS was 8,5% in juli . Dat is lager dan de geschatte 8,7% die we eerder voorbij zagen komen.

Bitcoin reageerde positief op het nieuws. In onderstaande grafiek zie je duidelijk de stijging kort nadat het nieuws naar buiten kwam.

Ook op andere markten heeft dit nieuws gevolgen. De drie belangrijkste futures op de Amerikaanse aandelenindexen stegen in een rechte lijn. Nasdaq-futures stegen met meer dan 2%, S&P 500-futures stegen met 1,5%.

‘BlackRock deal kan bitcoin prijs verdubbelen’

Cathie Wood van ARK Invest zegt dat de intrede van BlackRock
op de bitcoin markt een positief signaal is. Op termijn kan het de huidige prijs doen verdubbelen. Dat zegt ze in deze Youtube video.

Wood geldt als een bekende investeerder in onder meer Tesla maar roert zich ook nadrukkelijk op de cryptomarkt onder meer via investeringen in het Grayscale fonds.

BlackRock heeft circa 40.000 miljard dollar aan assets onder beheer. Stel dat er een bepaald percentage naar de asset bitcoin wordt verschoven, dan gaat deze relatieve kleine asset dat merken. Volgens Wood leidt de entree van de vermogensbeheerder tot meer vertrouwen onder beleggingsfondsen en institutionele beleggers zoals verzekeraars en universiteiten.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin