Goedemorgen Bitcoin: Ontwikkelaar stelt voor om Ordinals en BRC-20 tokens te dwarsbomen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

"Amerikaanse CBDC zal voor gigantische interesse in bitcoin zorgen"

Je kunt het wel aan Michael Saylor van MicroStrategy overlaten om een bullish narratief voor bitcoin te verzinnen. Nu is het volgens Saylor een bullish ontwikkeling als de Amerikaanse overheid een Central Bank Digital Currency (CBDC) van de Amerikaanse dollar probeert te pushen.

In een nieuw interview met Valuetainment legt hij uit waarom een gebrek aan privacy met een CBDC gigantisch veel mensen richting bitcoin zal drijven.

Tether maakt nettowinst van $1,5 miljard, heeft nu ook bitcoin en goud in kas

Stablecoin uitgever Tether heeft in het eerste kwartaal een nettowinst van $1,5 miljard gemaakt. Dat is meer dan het dubbele vergeleken met de voorgaande periode.

In het laatste attestrapport deelt Tether meer over hun bedrijfsvoering in de afgelopen maanden:

"We zijn heel blij met het enorme succes dat Tether heeft behaald in het eerste kwartaal van 2023, waarbij het overschot van onze reserves een recordhoogte van $2,44 miljard bereikte."

"Onze nettowinst voor het kwartaal was $1,48 miljard, een bewijs van de kracht en stabiliteit van ons platform."

In totaal had Tether op 9 mei ten minste $81,8 miljard aan activa in kas om de USDT-stablecoin te dekken.

Bitcoin ontwikkelaar stelt voor om Ordinals en BRC-20 tokens te dwarsbomen

De handel in meme coins en NFT's op Bitcoin, veroorzaakt door Ordinals, heeft geleid tot een enorme stijging van transactiekosten. Luke Dashjr, een bekende bitcoin developer op Github, heeft andere ontwikkelaars en miners per e-mail gevraagd om "spamfiltratie" te implementeren. Dat moet gebeuren als onderdeel van Taproot-transacties om Ordinals en BRC-20-tokens te blokkeren. Volgens Dashjr had er al maanden geleden actie moeten worden ondernomen.

Dashjr schreef dat een wijziging moet worden doorgevoerd, hetzij via een Bitcoin Improvement Proposal (BIP) of als een update voor de Bitcoin Core client van het netwerk die nodebeheerders en miners vaak gebruiken om transacties te valideren. Dashjr merkte op dat het filter onmiddellijk als een "bugfix" kan worden geïmplementeerd en niet hoeft te wachten op een "grote release" of soft fork.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...