Goedemorgen Bitcoin: opkoopprogramma ECB gaat verder met 1,85 biljoen euro

Goedemorgen! De prijs van bitcoin (BTC) staat op 18,835.82USD. We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

ECB maakt 1.850 miljard euro vrij voor Europees opkoopprogramma

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat voorlopig door met hun opkoopprogramma. Er is 1,85 biljoen euro (1.850.000.000.000!!) beschikbaar om staatsobligaties te kopen. Dat geld hoeft niet direct gebruikt te worden, maar het kán wel. Er komen weer meer euro’s op de markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bank hoopt op deze manier het herstel van de economische malaise rondom de coronapandemie sneller achter zich te kunnen laten.

Assetmanager uit Israël stopte $100 miljoen in Bitcoin (BTC) via Grayscale

De Israëlische assetmanager Altshuler Shaham heeft $100 miljoen geïnvesteerd in bitcoin. Dat blijkt uit berichtgeving van de lokale pers. Ze hebben deze aankoop gedaan via de GBTC-Trust van Grayscale.

Altshuler Shaham is een van de grootste vermogensbeheerders in Israël. Ze hebben in totaal meer dan $50 miljard aan beheerd vermogen, wat voornamelijk bestaat uit spaartegoeden, voorzienings- en pensioenfondsen.

Complotdenker Alex Jones is $550 miljoen aan Bitcoin (BTC) kwijtgeraakt

Alex Jones, een bekende Amerikaanse commentator in de alternatieve media, beweert dat hij 10.000 bitcoin is kwijtgeraakt. Vandaag de dag vertegenwoordigt deze bitcoin, die hij acht jaar geleden gratis kreeg, $550 miljoen.

Jones sprak over deze situatie in de podcast genaamd Flagrant 2. De host sneed het onderwerp aan een Jones wilde eerst niet praten over deze pijnlijke zaak. Uiteindelijk gaf hij toch toe en deelde hij het geheim.

Hij vertelt dat hij de 10.000 bitcoin had gekregen van Max Keiser, een bekende bitcoinveteraan.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...