Goedemorgen Bitcoin: opnames lopen sterk terug ondanks slechte nieuws

925 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Hoeveelheid beursopnames van bitcoin zakt naar dieptepunt

Het lijkt er deze decembermaand op alsof mensen de implosie van FTX alweer vergeten zijn. Als we de on-chain gegevens van Glassnode mogen geloven, dan zijn de opnames van de beurzen alweer naar het diepste punt in zes maanden gezakt, waardoor de echte ‘self-custody revolutie’ nog moet uitbreken.

Overigens zijn niet alleen de opnames van de grote beurzen naar een dieptepunt gezakt, hetzelfde gaat op voor de volatiliteit. De afgelopen weken lijkt het alsof de bitcoin koers in de stabiele zijligging is gelegd, nadat we een flinke klapper omlaag maakten na het FTX-schandaal.

“Volatiliteit op komst voor bitcoin in komende 48 uur”

Als we de analyse van Elizy mogen geloven, dan staat bitcoin aan de vooravond(en) van zware volatiliteit. Het is nu tijdens de kerstdagen even rustig, maar de populaire handelaar met ruim 200.000 volgers verwacht binnen de komende 48 uur actie op de koersgrafiek van bitcoin. Het is al een paar dagen stil rondom bitcoin, dus het zou zomaar kunnen gebeuren.

Verder lijkt het erop dat de analisten het maar niet eens kunnen worden over de bodem van bitcoin tijdens deze bearmarkt. We hopen er allemaal al maanden op dat de ellende voorbij is, maar steeds opnieuw krijgen we een nieuwe negatieve verrassing te verwerken. Waarbij FTX natuurlijk de klap op de spreekwoordelijke vuurpijl was.

‘Hashrate bitcoin daalt kort 30% vanwege winterweer in VS’

De hashrate van het bitcoin netwerk is weer teruggeveerd tot het oude niveau. Volgens enkele bronnen daalde de rekenkracht even kort met tientallen procenten door bar winterweer in de Verenigde Staten.

De VS wordt de afgelopen dagen geteisterd door vriestemperaturen. Dit heeft zo ook haar impact op het elektriciteitsnet van het land. En dit heeft dat weer impact op de mining bedrijven en dus de hashrate.

In de afgelopen dagen kwamen miljoenen Amerikanen zonder stroom te zitten.

Naar verluidt hebben miners in Texas vrijwillig hun activiteiten stopgezet om stroom terug te geven aan het net, zodat bewoners hun huizen kunnen verwarmen. Bekend is dat Texas een erg populaire plek is voor miners.

Als gevolg daalde de hashrate van 300 tot 225 exahash/seconde, en later zelfs tot 170 EH/s, Intussen staat de rekenkracht weer terug op de 240 EH/s, volgend data van Coinwarz en CryptoQuant.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...