Goedemorgen Bitcoin: opnieuw tegenslag voor Binance

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt!

Inflatie Amerikaanse dollar schiet naar 5,4%. Grootste stijging sinds 2008

De consumentenprijsindex (CPI) in de VS steeg vorige maand met 0,9%, aldus de documentatie van een Amerikaans overheidsbureau. Tweedehands auto’s waren goed voor meer dan een derde van de stijging, maar ook de prijzen voor voedsel, energie, kleding, vliegtickets en onderdak stegen fors.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Let op: het gaat hierbij om inflatie op maandelijkse basis. Als je dit doortrekt naar een jaarbasis, is het allemaal veel schokkender.

De inflatie over de afgelopen 12 maanden steeg van 4,5% (van vorige maand) naar 5,4%. De laatste keer dat de prijzen zo snel stegen was in 2008, toen de olieprijs een record van $150 per vat bereikte.

Politie in Londen neemt 210 miljoen euro aan cryptocurrency in beslag

De politie in Londen heeft £180 miljoen (210 miljoen euro) aan cryptocurrency’s in beslag genomen. De grote vangst komt een paar weken na een eerdere actie waar 132 miljoen aan cryptovaluta in beslag werd genomen.

Volgens de politie zijn beide acties een gevolg van internationale samenwerkingen en onderzoeken. Het gaat naar verluidt om een grootschalig witwasnetwerk.

De inbeslagnames werden gedaan door een groep genaamd de Economic Crime Command. Aan de hand van informatie en een gesprek met een verdachte vrouw kwam de politie het geld op het spoor.

Binance verliest belangrijke Europese betaalverwerker

Binance verliest een volgende partner. Clear Junction wil niet meer met de grote cryptobeurs samenwerken. Dat vertelt het bedrijf op haar website.

De reden? Het bedrijf laat weten dat ze volledig compliant willen zijn met de internationale richtlijnen, dat is niet (altijd) mogelijk bij Binance: ”Het besluit is genomen na de recente aankondiging van de Financial Conduct Authority dat Binance geen gereguleerde activiteiten in het Verenigd Koninkrijk mag ondernemen.”

In de praktijk betekent dit dat Clear Junction betalingen met de Britse pond en de euro niet meer ondersteunt. Ze trekken al hun diensten in voor de cryptobeurs.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!