Goedemorgen Bitcoin: Opnieuw uitstel in zaak tussen Mt Gox en duizenden bitcoiners

Goedemorgen Bitcoin: Opnieuw uitstel in zaak tussen Mt Gox en duizenden bitcoiners

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

'Crypto collapse' zorgt voor sluiting van Silvergate Bank

Silvergate Capital Corporation, een crypto-vriendelijke bank, kondigde vandaag aan dat het stopt met haar diensten. Volgens het persbericht is dat het gevolg van recente ontwikkelingen in de sector en regelgeving.

De holding company van Silvergate Bank meldt dat een ordelijke afwikkeling van de bankactiviteiten en een vrijwillige liquidatie van de Bank de beste optie is. Het bedrijf werkt aan het behoud van de restwaarde van zijn activa, waaronder technologie en andere bezittingen.

Volgens het bedrijf omvat de liquidatie de volledige terugbetaling van alle deposito's. Het nieuws komt nadat Coinbase, de grootste Amerikaanse cryptocurrency exchange, aankondigde dat het betalingen met Silvergate Bank zal stopzetten.

Centrale bank Oekraïne legt limieten op crypto-aankopen, maar is ook positief

De Nationale Bank van Oekraïne (NBU) heeft een gemengd standpunt ingenomen over bitcoin en altcoins.

Met een maandelijkse limiet kunnen Oekraïners niet meer dan 100.000 UAH (ter waarde van ruim 3.000 euro) per maand aan bitcoin kopen. Dit geldt zowel voor normale aankopen bij een beurs als ook voor internationale peer-to-peertransacties.

De persvoorlichter van de bank meldt dat het om tijdelijke beperkingen gaat. De limieten zullen "geleidelijk worden afgezwakt naarmate het functioneren van de economie en de financiële markt van Oekraïne normaliseert."

Volgens de toezichthouder waren de beperkingen voor Oekraïne noodzakelijk om de situatie op de valutamarkt te stabiliseren en de macrofinanciële stabiliteit te behouden.

"Transacties met cryptocurrency's kunnen worden gebruikt regels omtrent valuta's te omzeilen - als een kanaal voor onproductieve kapitaaluitstroom uit het land, die momenteel een bedreiging vormt voor de macrofinanciële stabiliteit."

Opnieuw uitstel in zaak tussen Mt Gox en duizenden bitcoiners

De soap rondom Mt Gox gaat door. De bitcoinbeurs was in de periode van 2013 en 2014 veruit de grootste handelsplaats voor BTC. In 2023 wachten schuldeisers nog steeds op hun geld na een hack en het sluiten van de deuren.

Op 9 maart 2023 heeft Nobuaki Kobayashi, de Rehabilitation Trustee van MtGox Co., Ltd, een document gepubliceerd voor de schuldeisers waarin belangrijke informatie staat over de terugbetalingsprocedures.

De deadline voor selectie van terugbetalingsmethode en registratie van payee-informatie verplaatst naar 6 april 2023. Dit stond eerst nog op 10 maart.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan