Goedemorgen Bitcoin: Oprichter BitConnect opnieuw aangeklaagd

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Peter Brandt: komt dit bearish patroon voor bitcoin uit?

De legendarische analist Peter Brandt ziet op de bitcoin grafiek een bearish patroon, een zogenaamde 'rising wedge'. Dat is een technisch koerspatroon die kan duiden op een toekomstige daling van de koers. Tegelijkertijd zet Brandt er de nodige kanttekeningen bij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ten eerste is de rising wedge nog niet geheel gevormd, dus er is nog steeds een kans dat zich een ander patroon vormt hieruit. Ook ziet Brandt dat teveel mensen het met hem eens zijn, dan ligt het patroon voor de hand en verliest het aan voorspellingswaarde.

Jurriën Timmer van Fidelity: "Bitcoin is op dit moment goedkoop"

Jurriën Timmer is het hoofd van de macro-afdeling van Fidelity en altijd optimistisch over de toekomst van bitcoin. "Als je geloof in de adoptie-curve thesis - dat het netwerk blijft groeien in lijn met vorige S-curves - dan is het redelijk om bitcoin op dit moment als goedkoop te beschouwen", aldus Timmer over bitcoin.

Goedemorgen Bitcoin: Oprichter BitConnect opnieuw aangeklaagd

De waarde van het Bitcoin netwerk ten opzichte van de koers, op basis van de netwerktheorie van Timmer, ligt op dit moment op het niveau van 2014. Ondertussen blijft het netwerk groeien, grofweg in lijn met een machtsregressiecurve.

Oprichter BitConnect aangeklaagd voor ander piramidespel van $5,2 miljoen

De juridische stappen rondom Satish Kumbhani gaan door. Wellicht komt deze naam niet heel bekend voor, maar Kumbhani is de oprichter van cryptoscam BitConnect.

De Indiase politie kreeg van een advocaat te horen dat hij was opgelicht voor bijna 220 bitcoin, ter waarde van $5,2 miljoen. Kumbhani zou hier samen met een aantal anderen mee te maken hebben.

Volgens The Indian Express is de politie in Pune een onderzoek gestart naar een vermeende cryptofraude. Pune is een stad in de West-Indiase deelstaat Maharashtra.