Oprichter Bitconnect aangeklaagd voor ander piramidespel van $5,2 miljoen

De juridische stappen rondom Satish Kumbhani gaan door. Wellicht komt deze naam niet heel bekend voor, maar Kumbhani is de oprichter van cryptoscam BitConnect.

Bitcoinscam

De Indiase politie kreeg van een advocaat te horen dat hij was opgelicht voor bijna 220 bitcoin, ter waarde van $5,2 miljoen. Kumbhani zou hier samen met een aantal anderen mee te maken hebben.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens The Indian Express is de politie in Pune een onderzoek gestart naar een vermeende cryptofraude. Pune is een stad in de West-Indiase deelstaat Maharashtra.

Kumbhani werd eerder al door een Amerikaanse rechtbank aangeklaagd wegens het initiëren van een piramidespel van $2,4 miljard. Bitconnect stortte in 2018 in. Daarom is hij het middelpunt van een onderzoek van de FBI. Maar nu loopt er in India een nieuwe zaak.

Dinsdag is er een First Information Report (FIR) opgesteld bij het Cyber ​​Police-bureau van de Pune City Police. Hierin wordt de oprichter van BitConnect samen met zes andere personen genoemd.

Een FIR is een document dat is opgesteld door de politie nadat ze de aanklacht hebben geverifieerd.

Nog een oplichting

De aanklager beweert dat hij is opgelicht en 54 BTC is kwijtgeraakt aan een oplichting. Ook zou hij nog eens 166 BTC winst moeten krijgen, maar daar kwam niets van terecht. De zeven personen zijn tussen 2016 en 2021 bezig geweest met de oplichting.

Afgelopen februari heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie (DoJ) de Indiër Kumbhani aangeklaagd. Hij presenteerde zichzelf als de “Aziatische leider” van de scam, .

Hij wordt onder meer beschuldigd van het opzetten van de ponzi-scheme en riskeert een totale gevangenisstraf van maximaal 70 jaar.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Kumbhani niet kunnen opsporen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!