Peter Brandt: komt dit bearish patroon voor bitcoin uit?

Er lijkt wat angst in de markt te zijn geslopen, want de koers zakt verder weg naar $23.000. Wat zeggen de analisten?

Bearish patroon

De legendarische analist Peter Brandt ziet op de bitcoin grafiek een bearish patroon, een zogenaamde 'rising wedge'. Dat is een technisch koerspatroon die kan duiden op een toekomstige daling van de koers. Tegelijkertijd zet Brandt er de nodige kanttekeningen bij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ten eerste is de rising wedge nog niet geheel gevormd, dus er is nog steeds een kans dat zich een ander patroon vormt hieruit. Ook ziet Brandt dat teveel mensen het met hem eens zijn, dan ligt het patroon voor de hand en verliest het aan voorspellingswaarde.

Zijn collega-analist Kaleo anticipeert ook op een terugval van de bitcoin koers en hij moet zijn eerdere verwachtingen bijstellen. Een capitulatie kan leiden tot een nieuwe daling richting $20.000.

De pseudonieme analist ziet op de aandelenmarkt meer rode dagen en dat trekt bitcoin ook verder naar beneden.

Michaël van de Poppe is iets voorzichtiger en kijkt naar de $23.000 zone of daar meer kopers kunnen instappen. Hij ziet ook dat er veel angst in de markten is geslopen sinds het uiteenvallen van renteplatform Celsius.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsupdate

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...